400 семейства от Перник и Радомир получават ПОМОЩ от актрисата Луиза Григорова и нейната организация НЕ СИ САМ

Около 400 домакинства в нужда от област Перник ще получат хранителни пакети преди Великденските празници. За това съобщиха от благотворителната организация „Не си сам“, която провежда инициативата.

„Не си сам“ започна дейността си преди година. В навечерието на Великден миналата година доброволци на организацията подпомогнаха с хранителни продукти 400 самотни и възрастни хора от селата в община Перник. Четиристотин пакета бяха раздадени и за Коледа, а миналия месец с хранителни продукти бяха зарадвани възрастни жители от Трънско.

От „Не си сам“ информират, че новата им великденска благотворителна акция ще разшири обхвата си. Тази година в нея ще бъдат включени домакинства и от община Радомир. Организацията отново обяви набиране на дарения под формата на хранителни продукти. Такива ще се приемат през съботно-неделните дни в открития за целта доброволчески пункт в хипермаркет „Фантастико“ в Перник.

Инициаторите на кампанията „Не си сам“ ще се радват и на идеи как да бъдат още по-полезни на възрастните хора в нужда, както и на желаещи да се включат като доброволци в раздаването на пакетите.

Първата кампания на „Не си сам“ се проведе през април м.г. в Перник. Тя бе замислена от доброволците още през 2020 г., но заради пандемията се забави. Младите й организатори участват в подобни инициативи в цялата страна./БТА

Коментари

коментара