Третият в листата на ПП-ДБ в Перник Кирил Стоев с първи думи към избирателите след регистрацията в РИК: „Кирчо, защо? Политиката не е за свестни хора като теб“

Както вече съобщихме, бившият областен управител на Перник, Кирил Стоев се впуска в предизборната надпревара за народни представители за 49-то НС.  Въпреки първоначалните скандали в колицията относно подредбата на листата, Стоев все пак прие за бъде трети като кандидат-депутат от Перник. Той дори излезе със съобщение, че всъщност 3 е щастливото му число – заради трите му деца. 

Непосредствено след регистрацията на листата на обединението „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Стоев се обърна към своите съграждани, с послание в социалната мрежа фейсбук:

„Винаги съм казвал, че животът ни е низ от решения, които се налага да вземем, колкото и трудни да са те. Преди малко повече от една година аз взех обмислено и трудно решение да се включа с двата крака в политиката. Тогава, това което ме водеше бе каузата да съм полезен! Вярата, че с качествата, които имам, с идеите които искам да реализирам, ще бъда полезен на жителите на област Перник.

Отговорността бе огромна, а близки и познати ме срещаха на улицата и ме питаха: „Кирчо, защо? Политиката не е за свестни хора като теб.“. Ритъмът ми на живот значително се промени, ако до вчера съм бил отговорен към себе си и семейството си, след взетото решение и цялата си осъзнатост знаех, че съм отговорен към цялото общество и всички хора – тези, които живеят добре, зле, бедно, богато, оцеляващи и борещи се, с различни ценностни системи, разбирания, с различни политически убеждения. Да, дори и това, защото политиците не са отговорни само за собствените си избиратели, те са отговорни за всички хора.

И така, година по-късно, аз все още вярвам, че решенията, които съм взел са правилни. А в последните няколко дни отново се наложи да взема решение и отново смятам, че кандидатирайки се за народен представител ще бъда полезен на моите съграждани и на всички жители от област Перник.

Знаете ли, вчера прочетох една публикация във фейсбук, която ме накара да се замисля и която много се доближава до моето верую в тази предизборна кампания. „Най-важната победа е да станеш и да останеш свестен човек. Защото толкова по-лесно се получават нещата, когато не си много свестен. Поне така изглежда на пръв поглед. По-лесно е да си груб, да си егоист, да не се съобразяваш с никого, да мачкаш и да грабиш и да си победител на всяка цена. Другото е трудно. Обаче в края на деня носи много по-голямо удовлетворение. Защото имаш хора, които те обичат, но и защото сам се обичаш повече.“

Та, това е. Отговорът ми към всички мои приятели и близки, които ми задават въпроса „Защо?“. Защото нещата трябва да се променят, защото трябва да имаме свестни хора в политиката. И, защото вярвам, че всички обичаме родното си населено място, обичаме Радомир, обичаме Перник, обичаме България. Защото е важно какви уроци даваме на децата си и какво бъдеще ще имат те.

Вместо заключение – и този път ми се падна номер 3 в листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Дали е случайно или пък не, аз вярвам, че 3 е щастливото ми число, защото животът и Бог определиха да бъда баща на трите ми прекрасни деца. Те са моята житейска награда и най- голяма победа.

Започвам предизборната надпревара с поглед напред, знам, че това е пътят и се надявам да ме подкрепите!“

С уважение,

Кирил Стоев

Коментари

коментара