СКАНДАЛ В ПЕРНИК! Ето защо младите напускат България: Уволниха млада служителка в РЗИ, дни преди да завърши здравен мениджмънт. Шефките й умирали от страх да не загубят работата си, след като младата Инна се образова с диплома

Стела Димитрова

Уволниха млада служителка, която работи в Регионалната здравна инпекция в Перник, два дни преди да защити магистърската си степен по Здравен мениджмънт, научи ZaPernik.com.

Инна, която работи в РЗИ има два дни до завършването на магистърската си степен по Здравен мениджмънт. След като завърши това, може да работи на доста високи постове, като началник на РЗИ, директор на болница и др.  Два дни преди да завърши, Инна обаче е уволнена в изпитателния си срок без мотив. Директорката на РЗИ (жената от снимката) дори не се срещнала с уволнената, а се е заключила в кабинета си.

Стела Димитрова

Кой има интерес?

В РЗИ Перник само двама души са със специалност здравен мениджмънт. И явно те доста са се изплашили за работното си място. Шефката на отдел в РЗИ отдавна е покрила пенсионната възраст, но още работи там.

Временният директор на РЗИ д-р Стела Димитрова не разкрива на каква база е уволнила младата специалистка Инна, тъй като оценките, които са били писани на въпросната, са едни от най-високите.

В РЗИ се говори, че истинската причина за уволнението на Инна е това, че останалите служители и шефки, включиетелно и прекия й ръководител, която има годините за пенсия си пазят местата и се страхуват да не би Инна да кандидатства за някоя от позициите, в които те са се загнездили от години и да им вземе хлебеца.

Много често Инна разпитвала за изискванията за заемане на определени длъжности„, разкриха наши източници от РЗИ.

Ето така младите хора не могат да се реализират в България и бягат в чужбина, а държавните институции са парализирани от комунистически скелети.

Следим случая!

Коментари

коментара