Останките на БСП Перник се събраха в коридора на партията и избраха ново ръководство. Баба Делка става новата шефка на комунистите, а Иван Димитров-Честното член на местното политбюро

Останките от БСП, които няма да напуснат червената партия, след като кмета на Перник Станислав Владимиров и досегашното ръководство попаде оставка се събраха в коридора на червената централа в Перник вчера, петък 17 февруари 2023 година.

Останките от БСП не можаха да влязат в помещенията на левицата, защото ключа е в досегашния лидер на БСП Перник Стефан Кръстев, който каза, че ще даде достъп, когато се избере нов лидер на партията.

От „Позитано“ 20 наложиха баба Делка Георгиева за временен председател на партията в Перник и Иван Димитров-Честното за делегиран член на Областния съвет, на мястото на подалите оставка общински и областен председател.

Новото общинско ръководство на организацията призова партийните членове да не се поддават на натиск и да се включат активно в предстоящата кампания.

На заседанието присъства и кметът на квартал „Църква“ –  Радослав Динев. Гости на пленума бяха заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и членът на ИБ Бриго Аспарухов.

Досегашният областен лидер на БСП Перник Валентин Петков е взел решение да продължава да бъде комунист, но няма да бъде шеф на партията. Ще остане само член, няма да напуска Корнелия Нинова.

Коментари

коментара