Камери го засекли в гората? Продължават да издирват Емил Боев в Перник

Продължава издирването на 25-годишния Емил Боев от Перник. Мъжът е в неизвестност от събота вечерта. За последно е видян на кукерския фестивал „Сурва”, посочва NOVA.

Пожарникари, спасители, парапланеристи и доброволци се включиха в акцията по издирването му в понеделник. Над 90% от местността, където Емил за последно е видян, вече е обходена.

Твърди се, че младият мъж е забелязан на камери в гората над Перник. „Търсихме в тази посока докъм 1 ч. сутринта. Много хора и организации бяха на мястото, но нямаме нова следа. По това, което ни обясни братът на Емил, на камерите се вижда силует, който доста прилича на него, но няма сигурна информация”, каза приятел на изчезналия.

„Потвърдихме запис, направен в нощта, където се вижда, че Емил е в къща в гората в покрайнините на Перник. Търсихме до късно снощи, оттам поеха полицаите с термодронове и термокамери. Аз чакам нареждане от спасителите, за да видя къде може да съм полезен“, каза в „Денят започва“ по БНТ братът на Емил – Мартин Боев.

Емил е бил много дезориентиран, опитвал се е да отиде на познато място и просто е тръгнал накъдето му видят очите, смята Мартин. Досега не се е случвало да изчезне.

„На този етап ми стана ясно по поведението му, че просто е бил сериозно дезориентиран, пиян, опитвал се е да се прибере, да намери посока. Това е гора, в която аз самият се изгубвах, докато обикалях. На този етап изключвам всякакви умишлени опити от него, почти съм убеден, че просто иска да се прибере. Зоната е изключително опасна, бяхме 20 души, трябваше ни огромна дисциплина, за да можем да се разбираме къде сме, бяхме с подходяща екипировка, храна, вода и пак ни беше трудно“, посочи още той.

Приятелите на Емил го описват като добър човек. Случилото се с него определят като нелепо и необяснимо. Близките на мъжа апелират в търсенето да се включат още хора. Всекидневно се разпространяват публикации и информация.

В издирването се включиха и дронове с термокамери.