Младият шофьор, който ЗАГИНА край Батановци карал със 170км/ч и БЕЗ КОЛАН

С изключително висока скорост се е движил шофьорът, който загина и помете три коли край град Батановци, Пернишко. По първоначална информация, 22-годишният водач е карал поне с два пъти по-висока от разрешенета скорост, без колан.

Колата е отсякла дърво, преди да се забие в паркираните наблизо коли. Местните споделят, че е късмет, че по тротоара не е имало хора. Според тях водата се стича по улицата и замръзва на пътя, а така колите се въртят – предпоставка за нови инциденти. Жената, която живее в пострадалата къща, разказва, че улукът е спукан, а стената е напукана.

„Автомобилите ни отпред нямат каско, а само „Гражданска отговорност“. Настояваме в отсечката да се ограничи скоростта на движение чрез изкуствени неравности“, казва собственикът на къщата. Местните уточняват, че е ежедневие карането с превишена скорост в участъка.

По думите на кмета Радослав Петров пътят е главен, собственост на АПИ.

„Само на метри от нас има пешеходна пътека, знак за ограничение от 30 км/ч и легнал полицай. Писал съм до АПИ и до КАТ и сега пак ще го направя, но шофьорът е карал с над 170 км/ч. Ще обезопасим максимално движението, но не можем да сложим легнали полицаи пред всеки автомобил на тази дълга отсечка“, посочи той пред Нова тв.

Снимки: Диана Русинова

Коментари

коментара