ТЪРСЯТ ГО ПОД ДЪРВО И КАМЪК: Братът на изчезналия на Сурва в Перник Емил Боев: БИЛ Е РАЗСТРОЕН ОТ НЕЩО

Все още издирват 25-годишния Емил Боев, който изчезна в Перник по време на фестивала Сурва. Той е видян за последно в петък срещу събота в 3 часа сутринта. Емил Боев е бил на фестивала “Сурва” заедно с приятели.

„Негов приятел казва, че Емил е тръгнал нанякъде. На следващия ден приятелят му го е чакал, но след като не се е появил, е съобщил, че е изчезнал“, разказва пред bTV братът на Емил – Мартин Боев.

„Телефонът му е останал в колата. В него има документи и пари, доколкото знам. Колата е оставена отключена. Вече трети ден няма никакъв контакт с него. Никой не го е чувал. Доколкото знам не е имало спречкване между приятелите, но по някое време играта е загрубяла. Нещо много сериозно е разстроило Емил и не е бил на себе си“, каза Мартин Боев.

Той добави, че Мартин е имал неволи с приятелки. “Още на Коледа си говорихме цяла вечер. Тогава го видях, че нещо не е както трябва. Според мен е тръгнал нанякъде, за да си прочисти главата”, добави братът на Емил.

Последният път, когато Емил Боев се чува със семейството си е в петък следобед със своята майка. “Тогава той знае, че няма да вземе телефона със себе си. Той ѝ казва да не се тревожи и, че ще ѝ звънне на другия ден. Обикаляме из целия Перник, включиха се и хора с дронове”, добави Мартин Боев.

Той е облечен с камуфлажни дрехи и е с по-дълга коса.

„Тръгнал е нанякъде вероятно да си прочисти главата. След този момент нямаме нови данни, имаме няколко сигнала, но са безрезултатни. Вчера обхождахме планината. Не е никак обичайно да е без телефон, а го е оставил в колата. Автомобилът беше с разбит прозорец, това се е случило още когато е бил в компания от 4 души, която впоследствие се разделя на двама. Последното момче, което го е видяло, е останало в колата, спало е там, изчакало го е да се върне, но не се е върнал“, разказа брат му пред Нова тв.

По думите му двамата са били подпийнали на празника.

„Приятелят му се опита да си спомни, но няма ясна причина да е бил ядосан и разстроен. Отключихме телефона му, разгледахме профилите и съобщенията му, свързахме се с хората, никой не знае нищо. Не е било планирано, Емил е по-спонтанен и мисля, че е искал да се усамоти, но не е бил в състояние да прецени. Колата е паркирана между парка, който е гъста гора, и оживения град. Той строи скейт паркове из цяла България“, обясни Боев.

И призова хората да помогнат да бъде намерен.