Младежи мутреят и тормозят пернишки квартал: пишат заплашителни бележки, чупят коли и храчат по стъклата

Младежи мутреят и тормозят жителите на квартал Тева като им нареждат къде да си паркират автомобилите. За това сигнализираха тевенчани в групата на квартала, видя ZaPernik.com.

Пресният случай е за майка на две деца, която се прибирала къснос тях иямало места на паркинга пред блока й. Затова жената паркирала пред съседния блок.
На сутринта от прозореца си видяла момчета, които лепят бележки по стъклото на калота й и изправят чистачките. Докато слезе обаче, те изчезнали.

„Здравейте, вчера паркирах колата си отстрани на 58блок при контейнерите. Днес сутринта виждам двама младежи лепят бележки по колите и вдигат чистачки. Искам да попитам, вечерно време когато се прибирам с децата КЪДЕ да паркирам като няма места пред 58 блок. Не мисля, че мястото на което ми е паркирана колата е нечия собственост, нито че пречи на някого, нито че тези места са към 84 блок. Ако някой все пак има собствено място да си го обозначи и няма да се ползва от други хора.“, пише Валентина.

Тормозът над семейството на Валентина не е само на бележки. Жената споменава, че преди са й пръскали номера на колата със спрей.

И други тевенчани се оплакват от тормоза, който се случва.

Хората с право се възмущават, че никой не си е платил за паркомясто и местата са общи и за всички.

„Живея в 85 блок и бях спрял зад теб и колата ми беше наплюта в храчки цялата! Ако пича е тук, който го е направил, ще ти счупя ръцете !“, ядосва се още един потърпевш перничанин Алекс.

По думите на тевенчанина, хулиганите счупили предното му стъкло, счупили чистачките му, откраднали капачката му от резервоара. Най-накрая му писнало да се бори с малоумници и се принудил да си остави колата на платен паркинг.

Коментари

коментара