2023 ще бележи новия път на дружеството: Първите 3 газови когенерации изгряха на календара на Топлофикация Перник

Според инж.Стойнев „2023 ще бележи новия път на дружеството“

„Пожелавам на всички перничани да бъдат здрави, да посрещнат една топла и уютна Коледа и нека новата година да донесе благоденствие, мир и по – спокойни дни.“ казва инж. Чавдар Стойнев – изпълнителен директор на Топлофикация Перник.

Според него 2023 ще бележи новия път на дружеството.

Към настоящия момент въглищата ни осигуриха спокойствието за топла и прогнозируема зима. Успяхме да запазим и промоционалната си политика и да гарантираме отоплението, а това спокойствие в бурните времена, в които живеем, е безценно. Смятам, че още години въглищата ще бъдат стълб на българската енергетика и ще гарантират енергийния баланс и сигурност и ние трябва да се отнасяме с внимание и уважение към този ценен ресурс. Зеленият преход обаче е в ход и ние трябва да работим упорито, за да гарантираме отоплението и утре. За Перник това е особено важно, защото електропреносната мрежа няма да издържи с отопление на електрическа енергия. През 2023 част от топлинната енергия може да бъде произведена от природен газ и това е едно ново начало след 70 годишната ни история. Освен това съм щастлив да съобщя, че на площадката са разтоварени и нови газови мощности, които предстои да бъдат монтирани.“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Изпълнителният директор на пернишката топлофикация завършва годината с надежда, оптимизъм и благодарност към целия екип и жителите на града.

Оптимизмът му се крепи на вярата в доброто и на професионалистите в екипа, защото всяка трудност се преодолява с опит, знания и разум.

Коментари

коментара