Как един перничанин се превърна неволно в доброволец, облагородявайки района, в който живее

Парк Одеса в пернишкия квартал Изток. Една малка къщичка с особена стойност. В нея някога са се събирали деца с любов към четката и платното. Тя е била школа на покойния художник от Перник Георги Ковачки…
Години наред къщичката си стои, а районът около нея запада. 
Един млад перничанин, който живее на близо решава да направи нещо красиво.

Тото споделя, че живее в близост до къщичката  с приятелката си и нейната дъщеря. И в поредната си разходка в малкия парк решава да съживи къщичката и да я боядиса, за да изглежда добре.
„Направих всичко по собствено желание, с помоща на прекрасните деца от снимката. На тях възложих задача да боядисат гъбката, а аз боядисах къщичката. Имаме планове да боядисаме и пейките – споделя Тото пред ZaPernik.com.

Тото се занимава с ремонтни дейности и няма нищо общо с художника Георги Ковачки. „Направих го за да вдъхна малко живот на къщичката „, казва Тото.
Той неволно се оказва един от близо стоте доброволци, които имат желание да превърнат парка около Школата на художника в привлекателно  място за култура и срещи.
Идеята е на бивши ученици на художника Георги Ковачки, които поддемат инициативата да възстановят школата му и да превърнат парк Одеса в сборен пункт за култура и изкуство в памет на учителя си.

Кадър: Канал Струма

Идеята е да се изградят алеи посветени на музиката, литературата, рисуването, спорта и науката.  Порасналите вече ученици разкриват, че самият художник приживе е имал такъв план – на мястото около школата да се излагат изложбени пана, да се представят нови книги и всичко свързано с културата и творчеството.

Коментари

коментара