Рекорден Бюджет 2022: Перник ще бъде строителна площадка

Бюджет 2022 Перник община

„Над 20 млн. лева повече са заложени в бюджета на община Перник за 2022 г. спрямо миналата година. Новата макрорамка е 136 864 136 лева, което е рекорд за Перник“, съобщи на обществено обсъждане заместник-кметът Стефан Кръстев. 

Продължава работата по ВиК инфраструктурата, като модернизацията й не е спряла от периода на водната криза досега.

Темповете на обновяване ще продължат, общинското ръководство има амбиция да подмени за няколко години навсякъде компроментираната ВиК мрежа. Предвижда се тази година да бъде построен голям младежки център, за който общината спечели проект.

Перник е сред четирите общини у нас, получили финансиране за изграждането на центъра по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Програмата се изпълнява от Министерството на образованието и науката, с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Бюджет 2022 Перник община

Очаква се скоро да започнат строително-монтажните работи по строителството на нов учебен корпус с басейн и топла връзка към сградата на основно училище „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия в града. Стойността на обекта е 7,5 млн. лева без ДДС.

Предстои обновяване на знаковата за Перник сграда на Двореца на културата. Проектът включва пълен ремонт на покрива, смяна на дограма, водопровод и изграждане на вентилация, енергийна ефективност на цялата сграда, обновяване и освежаване на фасадата и елементи от нея, без да се нарушава досегашният й вид, закупуване на оборудване.
Значителни средства са заложени и за ремонт на улици, на училища и детски градини.

Според Кръстев общината ще бъде строителна площадка, а бюджетът е огледало на амбицията на местната управа районът да се развива с бързи темпове./Дарик Нюз

Коментари

коментара