БФС наказа отбора на Дивотино, от Ковачевци искат да му покрият глобата

Напрежението в аматьорския футбол в област Перник се затяга, след като от Областния съвет на БФС наказаха футболен клуб “Дивотино”, който протестира като не изигра насрочения мач в 9 кръг, писа Zapadno.com.

На заседание на 28 март Спортно-техническата комисия към Областния съвет на футболната централа в Перник е присъдила служебна загуба и е наложила имуществена санкция в размер на 150 лева. Решението е на основание член 24 алинея /2/ буква “б” от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2021/2022 година. Наказаният футболен клуб се присъедини към организирания на областно ниво в петък, 25 март, протест срещу решението на БФС да изключи 4 отбора от първенството.

След решението от футболните клубове “Димитровец” (Ковачевци) и “Черногорец” (Ноевци) заявиха следното:

Продължават рестрикциите от БФС. ФК”Дивотино” подкрепи изключените отбори, изрази ясна позиция и заяви , че няма да играе. Спазвайки правилата, СТК наказа отбора. Защо ИК не ги спазва? Именно те са причината да се стигне до тук.

БФС продължава да работи срещу клубовете!!!!

Всяко различно мнение и поведение се наказва!!!!!

Представители от ръководството на футболен клуб “Димитровец” изразиха желание и готовност да заплатят глобата на отбора на Дивотино.

Утре, 31 март, отбори от областта, сред които ще е и “Черногорец”, ще се включат в национален протест срещу управлението на БФС от Борислав Михайлов. Протестът ще бъде пред базата на футболната централа в столичния квартал “Бояна” и ще стартира в 17:00 часа.

Коментари

коментара