Рекордно пиян перничанин с Форд се блъсна в Опел

На 26 март, около 12, 50 ч. е съобщено за пътнотранспортно произшествие на ул. „Бл. „Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“.

Ударили се „Опел Зефира“, шофиран от 45-годишен перничанин и „Форд Фокус“ с водач 58-годишен жител на град Перник.

При изпробване на двамата водачи за алкохол са отчетени 2, 30 промила в издишания въздух на 58-годишният мъж. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 26 март, на пътен възел „Хумни дол“ е проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 43-годишен перничанин.

Алкохолната му проба с дрегер се оказала положителна – 1, 39 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан, но впоследствие освободен поради медицинска препоръка.

С 1, 83 промила алкохол в издишания въздух е шофирал джип „Гранд Чероки“ 57-годишен жител на областния град. Мъжът бил проверен на 27 март, около 23, 15 ч., на ул. „Оборище“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.

Двама на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол.

На 21 февруари, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Мерцедес“ с водач 52-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 90 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ.

На 15 февруари, в с. Кладница е проверен лек автомобил „Тойота“, управляван от 46-годишна столичанка. Алкохолната й проба се оказала положителна – 1, 83 промила в издишания въздух. Взета й е кръвна проба за химичен анализ.

След проведени разследвания двамата са привлечени като обвиняеми по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс, като на 46-годишната столичанка е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с прокуратурата.