Кметът на кв. Църква Радослав Динев – вбесен

Радослав Динев Църква

Безотговорни жители на пернишкия квартал Църква вбесиха кметът Радослав Динев, видя ZaPernik.com.

За пореден път жители на квартала подпалиха с отпадъци един от скъпите нови контейнери, които Община Перник сложи. Наложи се дори намесата на пожарната. По този повод кметът Динев написа:

„По повод запалените контейнери за сметосъбиране в кв.Църква,ПРИЗОВАВАМ гражданите към по-високо самосъзнание и отговорност относно общинското имущество!
Днес пак се наложи да се намесва екип на противопожарна защита,защото някой не е“съобразил” какво изхвърля в новите,безупречно изглеждащи контеинери?!
Нека повишим културата на живот-ще ни бъде по-лесно за напред!
Благодаря,предварително за разбирането!“

Призивът му да се повиши културата на живот обаче останаха глас в пустиня. Църковчани му „натриха носа“ с контравъпроса: Ама къде са си изхвърлят бабите сгурията от печките?

Църковчани, коментиращи под поста на кмета във Фейсбук са на мнение, че новите контейнери не са поставени на подходящо място.

Очевидно жителите на квартала изпитват и затруднение да пълнят новите кофи за смет с клони и храсти от дворовете си – както правеха при старите, и живо ги интересува и този въпрос: Къде да се събират клони и треви при почистване на дворните пространства?

Не е зле, този на пръв вид безобидеен въпрос да бъде решен веднъж завинаги – дали с допълнителни контейнери са сгурия, дали с организирано извозване на храсти и клони в периода на пролетното почистване.