Бързата помощ в Перник: Нямаш връзки – умираш

На Божията помощ и без възможност от оцеляване – на това са подложени някои перничани, особено ако са пенсионери и нямат връзки в болницата. 

Да си знаете, тъжно е, но е факт: има много нуждаещи се, на които ми е ударен „червен картон“ от Бърза помощ в Перник, разказва пред ZaPernik.com Мими.

„Баба ми е на 75 години, след прекаран инсулт преди 3 години и прекаран ковид преди 2 месеца и половина. Вчера следобяд получава втори инсулт с кръвно 200/100. Обаждаме се на бърза помощ, казват ни да и дадем хапче и до 1 час ако не започне да го сваля да се обадим пак. Звъним час по късно, кръвното не спада, а жената вече е парализирана от едната страна. Идва екип на бърза помощ половин час след обаждането, отказват да я откарат в болницата под претекст, че жената е силно притеснена и затова са се схванали нервите и мускулите. След настояване от нас, беше отказано да я закарат. Казаха ако до 3 часа не сваля кръвното да я закараме ние (нали сме имали кола). Тръгнаха си с думите: Жената е добре!
След намиране на връзки чрез познати,  жената е приета днес в тежко състояние с инсулт, който е бил още от вчера.
Това е спешна помощ в Перник. Нямаш връзки-Умираш!“

Мими допълва, че днес от болницата отново отказали да закарат баба й и едва когато споменали лекаря, с който са говорили, оттам се задействали да я приемат.

Напоследък цялата ни здравна система има едно оправдание и то се казва ковид. А земята благосклонно погребва лекарските грешки и лекарската съвест. Слава Богу, че все пак се срещат и медици, които приемат за важен всеки човешки живот. На тях остана да разчитаме.

Коментари

коментара