Талантливи пернишки деца с куп отличия от Световния шампионат по фолклор

Грандиозен успех постигна пернишкия детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци „Граовче“- народен хор към ЦПЛР-ОДК Перник с ръководител МАЕСТРО АКАДЕМИК Мариана Янкулова, разбра ZaPernik.com.

Талантливите млади перничани се върнаха от Световния шампионат по фолклор /WORLD CHAMPIONSHIP OF folklor „WORLD FOLK 2021″/ с 19 дипломи.

Ето с какви отличия въдпитаниците на „Граовче“ се върнаха в Перник:

2 награди „Лауреат Първа степен“, със „Златни дипломи“,
Диплом за успешно представяне във виртуална среда;
Диплом за „Съществен принос за запазване и развитие на световните традиционни фолклорни изкуства“;
Диплом „Специална награда за сложност на изпълнението“;
Диплом с парична премия от 200 евра за участие, валидно през следващите 3 години;

Персонални награди за солистките на народния хор: Яница Иванова на 12 години – Лауреат Първа степен и Златна диплома;
Диплом „Специално откритие на ХI – стия световен шампионат“;
Диплом за съществен принос за запазване и развитие на световните традиционни фолклорни изкуства“.

Яна Кирилова на 14 години – Лауреат Първа степен и Златна диплома и Диплом за „Съществен принос за запазване и развитие на световните традиционни фолклорни изкуства“.

Четири солистки – София Костова /само на 8 години/, Йоана Кафтанова /13 години/, Виктория Венчова /13 години/ и Ванеса Стоянова /15 години/ са удостоени със „Лауреати Втора степен“ и „Сребърни дипломи“, както и с Дипломи за „Съществен принос за запазване и развитие на световните традиционни фолклорни изкуства“.

Екипът на ЦПЛР-ОДК изказва специална благодарност на госпожа Мариана Янкулова и нейните златни момичета! Това са деца, научени с много любов от М. Янкулова, да обичат българските песенни традиции, да ги съхраняват и да разнасят това богатство по целия свят. И това се случва в нашия град Перник и в нашия комплекс. Благодарим Ви още веднъж с пожелание винаги да държите първенството. Това Ви подхожда безкрайно!

Със специални благодарности към музикалните ни педагози Иван Иванов, Методи Методиев, Венцислав Андонов и прекрасната ни хореографка Владислава Владиславова.

 

Коментари

коментара