Здравната инспекция в Перник се закани на Кауфланд

Снимка: Фейсбук

Във връзка с организирана извънредна търговска кампания от хипермаркети „Кауфланд“, намиращи се в гр. Перник, ул. „Шести май“ и ул. „Овар“ в интервала от 22.30 ч. на 24.08.2021 г до 2.30 ч. на 25.08.2021 г., Регионална здравна инспекция – Перник, изразява следната официална позиция:

РЗИ – Перник не е била предварително уведомена за организирането на кампания, предполагаща масово струпване на хора пред и в търговските площи на хипермаркетите.

По повод масовата истерия снощи, Регионална здравна инспекция – Перник уведомява всички собственици и ползватели на обекти на територията на област Перник, че при организиране на публични прояви и търговски кампании, предполагащи масово струпване на множество хора, следва да бъде уведомявана предварително РЗИ – Перник.

За целта е необходимо да бъде представен план за осигуряване спазването на противоепидемичните мерки за съгласуване от страна на РЗИ.

От РЗИ Перник съобщават още, че във връзка с постъпилите сигнали е назначена проверка с цел установяване наличието на план за спазване на противоепидемичните мерки и отговорните за спазването му лица. РЗИ – Перник ще предприеме административно-наказателни мерки спрямо виновните лица.

Хипер пазаруването в хипермаркет Кауфланд в пернишкия квартал Изток взриви Перник. „Кауфланд“ направи хитър ход в навечерието на откриването на конкурентната верига магазини „Фантастико“, като пусна нощно пазаруване за перничани с цели 70 процента отстъпка от цените на стоките.

Това предизвика истинска истерия и в първия ден от промоцията на паркинга на магазина се извиха дълги опашки.

Възникна и въпроса дали е редно или не струпване на толкова хора на едно място в условия на нарастващ брой болни от ковид. Именно това провокира местната здравна инспекция да излезе със свое становище по въпроса и да предприеме мерки.

Коментари

коментара