Миньор играе срещу Хебър на 38-градусова ЖЕГА

При много тежки за футбол метеорологични условия ще играят довечера тимовете на Хебър и Миньор(Перник). Срещата от 2-рия кръг на шампионата във Втора ПФГ започва в 18,30 часа на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, а прогнозите на синоптиците за този диапазон от деня са за горещо време – 38 градусова жега на сянка и пълно безветрие.

В професионалния футбол след 2000-та година двата тима са се срещали на стадион „Георги Бенковски“ 4 пъти, като във всички мачове победата е била за пазарджиклии(3:0, 3:1, 1:0 и 2:0), пише „Марица“. Дали това обаче няма да се промени, предстои да видим.

Хебър и Миньор са се срещали в трите най-високи нива на организиран футбол в България, като най-много срещи (29) са регистрирани във второто ниво на футболната пирамида. Перничани са спечелили почти половината от тези мачове – 14, а Хебър – 8, като в още 8 случая не е излъчван победител. Мачовете в “А” група са само 4, като в тях Хебър има положителен баланс (2 победи и 2 равенства). В третото ниво (Югозападна „В“ група/Трета лига) изиграните мачове са 10, като в тях и двата отбора имат по 5 победи и само едно равенство.

Коментари

коментара