Стефан Кръстев иска оставки преди депутатите на БСП да се превърнат в изчезващ вид

????????????????????????????????????????????????????????

Пернишки социалисти излязоха на протест пред Позитано 20 с искане за оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. Вчера протестиращи от цялата страна се събраха, за да изразят недоволството от Нинова и краха на БСП под нейно ръководство.

БСП активистите поискаха спешен конгрес, на който да бъде свалена Корнелия Нинова, като подчертаха, че тук става въпрос не просто за свалянето на един лидер, а за оцеляването на БСП като политическа сила. Имаше и недоволни от това, че БСП преговаря с партията на Слави, който до вчера беше най-черния.

На Позитано 20 бе и Стефан Кръстев -един от пернишките членове на партията и действаш зам.кмет на община Перник, който също изрази недоволството си от партийното управление. По думите му червеното продставителство в парламента стремглаво върви към Червената книга, имайки предвид, че депутатите на БСП вече са застрашен от изчезване вид.

„Бях на Позитано 20. Отвън. Няма да изброявам всичките приятели, другари и съмишленици, с които бяхме там – не бих искал да пропусна някой!
Бяхме там не защото сме платени, олигарси и саботьори или защото мразим някой или искаме да вземем нечия глава.
Бяхме там ЗА БСП и защото вярваме в истинските идеали на левицата – свобода, солидарност и справедливост. Защото никъде по широкия свят няма проспериращи общества без функциониращи системни леви партии. И защото не искаме нашите симпатизанти на следващите избори да тръпнат в очакване дали БСП ще е на пето или петдесето място.
Видях и някои от депутатите социалисти да влизат за заседанието на НС и се почувствах късметлия – от избори на избори все по-малка става чисто математическата вероятност да срещнеш червен депутат. И изобщо червеното представителство в парламента и общественото влияние на партията много усърдно и главоломно вървят към Червената книга.
И то далеч не от 2021г., а може би още от насила изгубените последни европейски избори.
БСП не е лидерска или телевизионна партия, не е партия на само един определен кръг от личности, а още по-малко е партия на личностни крамоли и разчистване на сметки.
Социалистическата партия е партия на идеали – същите за които с живота си са се борили нашите дядовци и прадядовци, същите които днес след ограниченията на пандемията и икономическите предизвикателства пред всеки българин са повече актуални от всякога. БСП е партия на мечтите и надеждата към по – добро и справедливо бъдеще.
Имаме ли сили да е модерна и прогресивна лява европейска партия? Може ли БСП да комуникира идеалите и посланията си ефективно пред младите, активните и прогресивни българи? Ще увлече ли достатъчно голяма част от крайно атомизираното ни общество след себе си за да реализира тези идеали и политики?
Все въпроси, около отговорите на които трябва да се обединим. Обединението е винаги нужно, но сега е вече въпрос на оцеляване. И то не на оцеляването на някоя отделна личност.
Въпросът е за оцеляването на лявото в България.
А това обединение може да се случи само посредством свикване на най-висшия и представителен орган на партията – Конгреса. Незабавно!“, коментира Стефан Кръстев.

Коментари

коментара