В село Драгичево правят организация да колят бездомни кучета

В перникото село Драгичево, местни мъже правят организация във Фейсбук да се справят с проблема с бездомните кучета по нехуманен начин, сигнализираха наши читатели. Драгичевецът И. Нешков в пост в местната група изригна, че ако не се вземат мерки срещу кучетата, които хапят хора, той щял да вземе. „Ако не се вземат мерки срещу бездомните кучета в горно Драгичево ,които нападат ,аз ще взема!„, обяви Нешков.

Р. Романов предлага кучетата да бъдат изколени, на което Нешков отговаря, че много скоро ще ги кълца едно по едно и го кани да заповяда и той.

Д. Велинова разкрива, че тази вечер е имало поне 10 големи кучета, които се лаят едно друго. Според нея е въпрос на време да стане беля.

Веселина от село Драгичево, споделя, че сина й се прибрал сам тази вечер. „Не ми се мисли, ако се беше засякъл с глутницата. Чудим се всяка сутрин и вечер как да се приберем„, трепери майката.

Проблемът със селските кучета се появява защото хората, които живеят на село не кастрират кучетата си, вследствие на което изхвърлят малките, които после стават големи. Законът е категоричен, че кучетата се кастрират и връщат на местата, където са изхвърлени от хората. Така, че единствения изход е хората да не развъждат нови кучета.

Следим темата!

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply