Некачествено гориво чупи колите на перничани

Обществена тайна е, че качеството на горивата, които зареждаме по бензиностанциите е под критичните норми. От години се говори, че ни лъжат в грамажа, че не е ясно какво сипваме в колите си. През месец август тази година дори и прокуратурата се зае да проверява бензиностанциите, стигна се до изземване на гориво. 

Но безобразията така и не спират. Както обикновено се случва в България, всичко, което е в чужбина е в пъти по-качествено, отколкото когато мине българските ширини. Това важи и за бензина, дизела и газта. Последствията са за хората, които пълнят джобовете на доставчиците, а колите им се амортизират.

Именно по този повод zaPernik.com ще разкаже за два случая на перничани, които са потърпевши от некачественото гориво в пернишки бензиностанции. Ако има и други със свой опит по темата или имате съвет, можете да ни пишете в коментар под статията. 

Перничанин:

„От 30 дни ремонтите са ежедневие. Въпросното гориво , което слагам в колата си е Газ.  Зареждам на бензиностанция в пернишкия квартал „Проучване“ и ето резултата: запушени филтри и задръстена система и смяна на цялата инсталация. Първо, всички бензиностанци ни лъжат във количесто, а сега и качеството развалиха“, пише до ZaPernik.com.

Перничанка:

Купих си сравнително нова кола. Уж всичко беше наред, но след това започна двигателя да ръмжи много силно. На баир с ниска скорост беше като трактор, загуби и мощност. Зареждах бензин 95, обикновено от бензиностанция в кв. „Иван Пашов“ и на други места. Двигателят се мъчеше, водих я по сервизи, на диагностики, казваха ми, че нищо й няма, колата си е наред. Накрая реших да сменя горивото със бензин 100. И чудо! Колата се успокои, но не съвсем. Пак на ниски обороти ръмжеше по-силно отколкото трябва. В крайна сметка си купих и допълнителна добавка.  С нея колата полетя, все едно не беше старата, двигателя се успокои. Тогава разбрах какво голямо значение има горивото, което ни пробутват по бензиностанциите. Зареждах на Газпром в началото на София стотица и бензина ми хареса. После заредих на Марешки – пак бензин 100, плюс добавката…компромисно – имаше моменти, в които отново се мъчеше двигателя, имаше моменти, в които хвърчеше. Истината е, че често евтиното ни излиза по-скъпо в дългосрочен план“, разказа шофьорка.

И ЕДНА БОНУС ИСТОРИЯ:

„Тази кола я купих от автокъща от с. Драгичево. Тази автокъща мами хората. Регистрирах колата и я обслужих, а се оказа със счупени автоматични скорости… последваха разправии и ми върнаха парите.. моля разпространете да няма други прецакани“, пише ни перничанка.

Уточнение: Редакцията умишлено не споменава имена.

Коментари

коментара