Мъж се опита да прекара през Трънско 30 нелегални афганистанци

Снимка: Интернет

Мъж, опитал се да преведе незаконно през Трънско 30 нелегални мигранти е задържан, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През почивните дни са задържани 30 нелегални мигранти в момент на опит да преминават незаконно през пограничната община.

Под ръководството на Районна прокуратура-Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 280, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Около 14:30 часа на 6 септември, в района на трънското село Проданча, бил направен опит за незаконно превеждане през границата на страната – от България в Сърбия, на тридесет чужди граждани. Всички те били без документи и по техни данни са от Афганистан. Сред мигрантите имало и непълнолетни лица.

В качеството на обвиняем е бил привлечен мъж на 42 години. Мъжът има предходни осъждания. Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе в съда искането за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.