Авантаджии налазиха благотворителния базар на книгата: Крадат и пълнят торбите с томове без да оставят и лев

Снимка: Фейслук

Благотворителният базар в Перник отключи жаждата на перничани за книги. В продължение на дни от Фондация „Богданова и Данаилова“ събираха книги, а десетки перничани и издателства дариха. Идеята бе тези книги да бъдат предлагани на цена, опраделена от купувача, а средставата да отидат в помощ на болни деца от Перник.

Инициативата обаче бе опорочена от авантаджии, които пълнеха торбите с книги без да оставят и стотинка за благотвортилната кауза. Това е не само грозно, това е и подигравка с труда на всички доброволци, които подготвяха големия благотворителен базар. Това е и гавра с онези болни наши съграждани, които очакват помощ именно от перничани, за да оздравеят и да продължат да живеят.

За видяното на благотвротилния базар споделя Надя Димова:

„Понеже е с благотворителна цел някои хора днес решиха, че ще си напълнят торбите и няма да оставят и стотинка за каузата. Лично обяснявах, че все пак децата имат нужда да им се помогне и е срамота да си вземеш десет книги с корична цена от по 10лв примерно и да пуснеш в кутията 1 лв. Извинявайте, амааа.. много ми идва тая гадна авантаджийска черта. Няма срам, няма грях.  Добре, че все пак имаше и свестни хора, които оставяха пари за взетите книги, че дори и в повече, и за онези които се изхитриха. И се чудя, от нищо ли нямаме страх и срам, ние хората? Колко ниско трябва да си паднал, за да ме караш да ти търся книга, уж гледайки ме, докато с една ръка прибираш в чантата книга, която си мислиш, че не виждам?“