Тотална селяния: Баровците от три села злепоставиха Перник пред цяла България

То селения, селяния, ама това нашето вече наистина си е за подигравка.Баровците, които живеят в тузарските села около Перник – Рударци, Делта Хил и Кладница си показаха кирливите ризи пред цяла България тази сутрин по националната Нова телевизия, видя ZaPernik.com.

Баровците си изхвърлят покъщнината около кофите за боклук и правят нерегламентирани сметища. Фирмата за извозване на боклук не може да извозва тези камари сметища, защото това не е засегнато в договора й за сметоизвозване. И няма как да бъде, защото е незаконно да си изхвърляш мебелите и строителните отпадъци където ти скимне.

Но на баровците от селата Рударци, Кладница и Делта хил не им дреме. Те изхвърляли дивани, фотьойли, кревати, строителни отпадъци… та дори и овце.

След това се обадили в Нова телевизия, за да се възмутят от … самите себе си.

И накрая лъсна цялата несправедливост:

Оказва се, че баровците от селата

плащат 11 пъти, по-ниски данъци

и такса смет, отколкото живщутите в град Перник, а сметоизвозването в селата е в пъти по-скъпо от това в града.

Самият кмет на село Рударци Богдан Богданов призна в ефира на Нова телевизия тази сутрин, че наистина къщите плащат много нисък данък за смет.

Черешката на тортата в сутрешното излагане на трите пернишки села по националната телевизия бе изхвърлена мъртва овца, отново до кофите за боклук.

Размирисахме се из цяла България. После се чудим защо се подиграват на перничани. „Ходят некъпани, карат стари Гоуфове, а сега си изхвърлят овцете по боклуците“, смеят ни се из форумите във Фейсбук.

Лавина от недоволство обаче засипа сайта „За Перник“, след излъчения репортаж по Нова телевизия. Гневни граждани от Перник като научиха ,че в селата ,

собствениците на палати плащат данък от по 20 лева, а в града една панелка плаща по 200 лева,

изригнаха недоволни.

От Община Перник казаха, че трябва да се променят национални закони, за да се оправи тази несправедливост, но ще видят какво може да се направи, чрез наредба да се вдигнат данъците на селяните, след днешния репортаж – кочина от село Рударци.

Около 1000 човека плащат данък и са регистрирани в село Рударци, но лятото в селото има 8000 души, обяви кметът на селото Богдан Богданов.

И всички тези пришълци за лятото изхвърлят огромно количество боклук, който обаче се плаща от хората в панелките из Перник. Крайно несправедливо.

Все пак един господин предложи нещо разумно. Да се определи дата, на която гражданите да могат да си изхвърлят големи мебели от домовете до кофите за боклук и Общината да минава да ги събира, както било в чужбина. От Община Перник казаха, че приемат идеята и ще я приложат в близките месеци като практика.

Коментари

коментара