Най-известните световни конспирации

Светът се управлява от тайни общества, които във всеки един момент заформят конспирации и заговори. Целта на тези общества като илюминати и масони е да оказват непрекъснат контрол върху човечеството. Вижте някои от най-известните световни конспирации.

– Кемтрейлс – според авторите на конспиративните теории, САЩ и няколко други правителства перманентно разпръскват на земята отровни химикали чрез военни самолети. Привържениците на тази теория предполагат, че следите в небето са наситени с най-различни субстанции, които са необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти.

Например – масови ваксинации срещу антракс, блокиране на слънчевите лъчи за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на климатичните условия или отслабване на умовете на хората, за да им се попречи да осъзнаят и да се борят срещу настъпването на Новия световен ред.

Американските военновъздушни сили, разбира се, отхвърлят тези твърдения.

– Проектът HAARP – разположената близо до Гейкона в Аляска „Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе“ (HAARP) е създадена за изучаване на йоносферата и проучването на потенциални нови методи за комуникация и наблюдение.

Съоръжението разполага с 180 антени с височина 22 метра, които предават мощни радио сигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата.

Мнозина смятат, че истинската цел на HAARP е да се създаде оръжие под формата на мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават вражески самолети, да се смущават вражеските радио комуникации или да бъде използван в междугалактическа война.

Други вярват, че целта на HAARP е да контролира климата и да спира развитието на страните от Третия свят, като задейства земетресения и цунами.

– Нацистките НЛО-та – теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества, през годините са били тема не куп документални книги и филми. Чилийският дипломат и тълкувател на Езотеричния нацизъм Мигел Серано твърди, че Адолф Хитлер е бил въплъщение на индийския бог Вишну.

Той е дошъл на Земята, за да установи арийско господство. Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия, за да комуникират с Хиперборейците. А те са небесни същества, за които се смята, че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден щял да използва, за да придобие абсолютен контрол над света.

– Кацането на Луната – това е лъжата за 30 милиарда долара. Твърди се, че всичките шест мисии „Аполо“ са били фалшифицирани от NASA и правителството. Предполага се също, че NASA е организирала катастрофата на совалката „Чалънджър“, понеже се опасявала, че астронавтите на борда ще разкрият измамата за кацането на Луната.

Сред доказателствата, цитирани от привържениците на тази теория, е фактът, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера или вятър.

– Зона 51 и Розуел – на 8 юли 1947 г. летящ обект се разбива близо до Розуел, щата Ню Мексико. Властите замазват случая с твърдението, че обектът е метеорологичен балон. Инцидентът е забравен до 1978 г., когато публичният интерес е разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, които разчиствали останките от катастрофата.

 

Той разкрива, че обектът е космически кораб и че военните са потулили случая. От падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни. Има дори твърдения, че съдебният лекар Глен Денис е извършвал аутопсия на извънземно.

– Конспирацията 9/11 – тя касае терористичните атаки от 11 септември. Една от тях гласи, че операцията е била режисирана от американското правителство съвместно с други световни лидери. Филмът „Zeitgeist“ разкрива, че администрацията на Буш е знаела за планираните атаки преди те да се случат. Те са били извършени с цел да се създаде причина за Войната срещу тероризма и да се прикрие нейната истинска цел, а именно икономическа изгода и увеличаване на контрола над населението.

Привържениците на теорията твърдят, че пълното рухване на Кулите близнаци в Манхатън не се дължи на разбилите се в тях самолети, а е било възможно единствено чрез заложени предварително експлозиви.

– Глобалното затопляне – големи умове твърдят, че глобалното затопляне е недоказана догма или абсолютна измама. Някои привърженици на теорията твърдят, че истерията за глобално затопляне се подхранва с цел да помогне на световните лидери да постигнат Новия световен ред. Други твърдят обратното, казвайки, че глобалното затопляне е изфабрикувано от леви радикали, с цел да спрат глобализацията и развитието на западната индустрия.

– СПИН – пенсионираният американски дерматолог Алан Кантуел предлага идеята, че вирусът на СПИН е разработен от американското правителство и е инжектиран на нищо неподозиращи хомосексуалисти под формата на пробна ваксина за Хепатит Б.

Подобна теория, предложена от бившия зъболекар Ленърд Хоровиц, твърди, че СПИН е форма на биологично оръжие, разработено за американското правителство, чиято първоначална цел е била да контролира броя на населението в Африка.

– Новият световен ред – предполагаемите кукловоди на много от гореспоменатите конспирации стоят начело на една сенчеста клика от различни организации – Фримасони, Тристранна комисия, Билдерберг клуб. Предполага се, че те се стремят да наложат на всяка цена свое единно световно правителство.