Пиян пациент БРУТАЛНО ПРЕБИ медицинска сестра в Перник

Пореден случай на агресия срещу медик. Медицинска сестра е нападната в спешното на пернишката болница, докато се опитвала да зашие раната на пациент. Нападателят е задържан за 24 часа, съобщи bTV.

В късния следобед вчера санитарката Милена Томова чува писъците на колежката си медицинска сестра, която е с пациент с порезна рана на ръката в хирургичния кабинет на спешното в Перник.

„Лицето беше на земята и този, който участваше като побойник, риташе. Вероятно я е скубал, защото при огледа на органите на реда имаше кичур коса“, казва Милена Томова.

Медицинската сестра веднага е прегледана и настанена в неврологичното отделение, където ще остане под наблюдение в следващите дни.

„Оказа се, че от скенера няма данни за мозъчен кръвоизлив. Жената е контактна, но е с комоцио. Леко комоцио има, мозъчно сътресение„, обясни д-р Даниела Стойчева, дежурен лекар.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че нападателят е мъж на 30 години от пернишкия квартал „Рудничар“. Според очевидци той е бил в нетрезво състояние. От персонала на болницата посочват, че агресията в спешното е нещо обичайно, а това личи и от дупки в стените след блъскане.

Share Button

Коментари

коментара