„Топлофикация Перник“ с анкета за удовлетвореността на клиентите от договора „Равни вноски“

Вече повече от седмица клиентите на „Топлофикация Перник“ имат възможност да споделят мнението си относно Договор „Равни вноски“ за сезон 2021/2022. „С анкетата целим да разберем дали потребителите са доволни от предлаганите договори и доколко са запознати с условията. Въпросникът е публикуван на интернет страницата на дружеството. Анкетата се попълва електронно и се получава автоматично на имейла на централата.“ съобщиха от топлофикацията.

От предприятието обясниха, че онлайн анкетата съдържа 7 въпроса като 6 от тях са затворени, само с кратки отговори. Единствено последният въпрос е отворен. „С част от въпросите искаме да разберем дали клиентите са запознати с условията и преференциите по Договор „Равни вноски“. С останалите ще се осведомим дали вече клиентите са се възползвали, доволни ли са и дали биха преподписали отново договора през следващия сезон. В анкетата има и въпрос дали потребители са наясно, че последната изравнителна вноска по договора няма отношение с изравнителната сметка, която са получили от топлинния счетоводител. Последният въпрос от допитването е отворен и всеки един клиент може да сподели какво би го накарало да подпише договор с преференциални условия.“ посочиха от дружеството.

„На база резулатите ще преценим какви подобрения по условията на Договор „Равни вноски“ да извършим през следващия сезон. Те са важен показател за нагласите и очакваните изисквания на крайните потребители към топлофикацията. С анкетата събираме предложения и препоръки, чрез които усъвършенстваме клиентската политика.“, обясниха от дружеството. От „Топлофикация Перник“ подчертаха, че допитването до мнението на клиентите им е вече утвърдена практика.

От „Топлофикация Перник“ припомнят, че с договор „Равни вноски“ клиентите разпределят плащанията си за топлинна енергия равномерно през цялата година. „По този начин семействата могат да планират лесно разходите на домакинството си. „Равни вноски“ намалява риска през зимата хората да се налага да плащат по-високи сметки поради по-голямо потребление за разлика от задълженията им през по-топлите месеци“, посочват от дружеството.

„Размерът на равната месечна вноска се определя като реално потребената в едно домакинство топлинна енергия през предходния едногодишен период се разделя на 12. Месечното количество енергия се умножава по определената за новия сезон цена на топлинната енергия“, разясняват от „Топлофикация Перник“. „Последната фактура е изравнителна. Разликата е сума за доплащане или възстановяване. Ако има стойност за доплащане, тя ще бъде намалена с 30% отстъпка. Ако има сума за възстановяване, тя ще бъде изплатена на каса, по банков път или приспадната от бъдещите задължения“, добавят от топлофикационното предприятие.

„Тази година клиентите, подписали договор „Равни вноски“ и заплащащи в срок задълженията си, получават 3% месечна отстъпка. Според условията на програмата сумите за парно и топла вода се издължават на 11 равни вноски, изчислени на база потребление на топлинна енергия от предходната година.“, посочват от топлофикацията. „По-малко ще плати и всеки клиент, който издължи наведнъж всички 11 вноски“, добавят от дружеството. „При авансово плащане на 11-те вноски отстъпката е 8% и с 30 на сто се намалява изравнителната сметка. От условията на договора може да се възползва всеки редовен платец, също и потребителите със сключено споразумение за разсрочване на старите задължения“ допълват от топлофикационното предприятие.

На клиентите бе предоставена възможност да изтеглят от сайта на „Топлофикация Перник“ договорът за преминаване към равни месечни вноски и да го подпишат в офисите на дружеството. От топлофикационното предприятие споделиха, че за хората, които са трудноподвижни от този сезон е предвидена възможност техен служител да ги посети на място в дома.

Коментари

коментара