Липса на следствен арест в Перник създава ядове

Перник е един от трите градове в страната, които нямат следствени арести, което затруднявало работата на прокурорите и им създавало големи ядове. Това стана ясно от заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

„Закриха арестите в някои градове, което създава много ядове. Министерството на правосъдието е ангажирано с други по-важни въпроси, но ако специализираните съдилища и прокуратури бъдат закрити и се децентрализират делата срещу организираните престъпни групи, по които има много задържани, къде ще бъдат задържани тези хора?“, казва Огнян Дамянов.

Дамянов уточни, че в Търговище няма арест. Според официална справка на ГДИН такива няма в още два областни града – Монтана и Перник.

Именно поради липсата на арести, Дамянов направи връзката с предлагания проект за промени в Закона за съдебната власт, с които спецсъдилищата и спецпрокуратурите се закриват, делата за корупция отиват в Софийския градски съд, а тези срещу организираните престъпни групи – във всички окръжни съдилища по компетентност, пише lex.bg.

Коментари

коментара