Топ 4 на най-добрите бягащи пътеки

Можете да бягате или да ходите у Вас на бягаща пътека, ако навън времето не е хубаво, ако около Вас няма място, на което можете да го правите, заради обстоятелства, които не Ви позволяват да излизате. Независимо от това дали искате просто да пробягате няколко километра, или искате да проведете пълноценна тренировка, бягащата пътека може да бъде един полезен и удобен инструмент за тренировка.

За целта трябва да изберете надеждна, универсална бягаща пътека с плавен ход и здрава конструкция. Бягаща пътека, която да използвате с лекота и да има различни функции, които ще оптимизират тренировката Ви.

Какво трябва да вземете предвид, когато избирате пътека за бягане?

Вашето „защо“

Кое е най-важното, когато мислите защо да си купите бягаща пътека? Да се познавате достатъчно добре и да знаете какво искате и защо го искате от този фитнес уред.

Основното

Трябва да вземете предвид основните характеристики като дължина на платното, усещането при тренировка, устойчивостта, скоростта, наклона и дали има безжична връзка.

Размерът

Бягащата пътека заема място. Трябва да прецените колко място можете да отделите в дома си за този кардио уред и дали няма да е по-добре да изберете сгъваема бягаща пътека.

Гаранция

Трябва да е с дълга гаранция, това най-малкото ще значи, че наистина бягащата пътека е здрава и производителите не се притесняват да и определят дълъг гаранционен срок на обслужване.

Нашият избор – NordicTrack Commercial 1750 – стабилна, компактна и лесна за употреба бягаща пътека

Тази бягаща пътека е с много здрава конструкция, плавен ход и интуитивно разбираемо управление. Това е една надеждна бягаща пътека с много функции. Развива до 12 мили в час, наклонът ѝ е до 15% и може да се отпуска надолу с до 3%. Бутоните за управление са на удобно място, моторът развива до 3,75 конски сили, настройките се регулират бързо и лесно.

Усеща се здравината под краката Ви, дори и да е с максимален наклон и на максимална скорост. Платното е достатъчно дълго, удобно е и за най-високите потребители, а също така е и достатъчно широко.

Моделът 1750 е с 10-инчов цветен сензорен дисплей и с възможност за Bluetooth връзка. Снабден е и с два надеждни държателя за бутилки за вода и 5 малки кошници под конзолата, в които могат да се съхраняват различни неща.

Гаранция е голяма – 10 години за рамата, 2 години за детайлите.

Второто място – NordicTrack EXP 7i – по-малка, с по-малко функции

По външност и усещане прилича на предходния модел, с е с по-малка площ на платното, с по-малък, мотор, по-малък екран, по-малък наклон и без възможност за промяна на наклона. Мощността на мотора е 3,0 конски сили и развива отново 12 мили в час и максимален наклон 15%. Дължината на платното също е голяма, но на широчина е малко по-тясно от това на Commercial 1750.

EXP 7i е със 7-инчов дисплей, пак има Bluetooth връзка. Бягащата пътека е сгъваема. Гаранцията отново е 10 години за рамата и 2 години за детайлите.

Peloton Tread – третото място – естетическа, мотивираща, висококачествена бягаща пътека

Това е една забавна бягаща пътека, която осигурява свръхмотивиращи тренировки, но не е много евтина и гаранцията ѝ не е особено дълга.

Peloton пусна отново бягащата пътека Tread в края на 2021 година, след като компанията и Комисията по безопасност я бяха спрели заради съображения за сигурност. След тестването на новите протектори, тя се хареса на хората, които търсят мотивация за тренировките си. Този фитнес уред е много привлекателен. Със своя 23,8-инчов дисплей тази бягаща пътека прилича на пътека с телевизор с плосък екран, като може да транслира различни тренировки срещу абонамент.

Тази пътека за бягане е с мощен мотор и поддържа постоянна скорост 12,5 мили в час. Наклонява се с 12.5%. Платното на бягащата пътека Tread е със стандартна дължина и също толкова широко като предходния модел.

Вместо традиционните бутони, при Tread се използват двете дръжки за регулиране – едната за наклона (отляво), а другата за скоростта (отдясно). Платното се разблокирва с 4-цифрена парола от съображения за безопасност. Гаранцията обаче е една от най-слабите – 12 месеца за дисплея и за повечето компоненти и три години за рамата, мотора и платното.

Четвъртото място – Sole F80 – твърда, здрава, но не много добре измислена

Това е една здрава бягаща пътека, която има базов набор от функции, здрава рама, отлична гаранция и относително високо максимално тегло на потребителя. Но се сгъва по-шумно и по-трудно от другите лидери.

Мощността на двигателя на Sole F80 е 3,5 конски сили, максималната скорост е 12 мили в час и е с максимален наклон 15%. Платното е достатъчно дълго и доста широко, удобно и отзивчиво, бяга се приятно. Дисплеят е 9 инча, има Bluetooth и 10 вградени програми.

Гаранцията ѝ обаче е една от най-добрите за рамата, мотора и платното, 5 години е за електрониката и детайлите.

А за да откриете наистина добра бягаща пътека на добра цена за своите домашни тренировки, вижте предложенията на нашите приятели от pulsegymshop.bg! Там ще откриете разнообразие от качествени бягащи пътеки за дома от водещи световни производители, с най-различни функции. Ще можете да изберете перфектната бягаща пътека за Вас и Вашия дом!

Коментари

коментара