Млади купонджии от „Джулая“ в Перник скриха шапката на всички: събраха целия боклук от крепостта и то разделно – СНИМКИ

За първи път след дълго прекъсване пернишките любители на рок музиката посрещнаха утрото на 1-ви юли с незабравим купон на крепостта Кракра. Но и още нещо също се случи за първи път, което определено си струва да се отбележи! 

Свикнали сме да хулим младото поколение, че цапа и чупи, особено когато става въпрос за фенове на бунтарската рок музика. Но този път точно тези фенове скриха шапката на всички и накараха и най-големите мрънкачи срещу тях и „Джулай Морнинг“ да млъкнат.

След края на концерта, който се проведе на пернишката крепост снощи, група младежи, които цяла нощ са купонясвали на крепостта и са дочакали юлското утро, по своя собствена инициатива са почистили всички изхвърлени извън съдовете на смет отпадъци и то – разделно.

„Сутринта, когато се качихме, очаквахме да заварим кочина. А вместо това заварихме трима младежи, които довършваха оборката“,

споделят пред zapernik.com шашнати жители на кв. Варош.

Фирма „Еко Партнърс“ и Община Перник бяха осигурили 10 комплекта за разделно събиране и всички отпадъци бяха събрани в чувалите по предназначение.

„Искаме да изкажем благодарността си към тези млади хора, които ни върнаха надеждата в това поколение“, казват хората.

Те споделят още, че не са видяли зулуми на пернишката крепост, нямало е счупени пейки, лампи и кошчета.

 

Коментари

коментара