Кръстиха COVID-19 маршрут за скално катерене в трънско

Снимка: Интернет

COVID-19 вдъхнови роден алпинист, който кръсти катерачен маршрут в община Трън с името на “Корона вирус”, пише Zapadno.com.

Маршрутът за скално катерене се намира край Врабчанския водопад в трънското село Врабча. Разположен е над бивака, който се посещава от туристи, но и от любители на скалното катерене. “Корона вирус” – така се казва един от последните маршрути на Врабча. Маршрутът няма FA, все още e под “карантина”, т.е. не е отворен за катерене.”, сподели във Фейсбук известният български алпинист Николай Петков и изрази надежда скоро маршрутът да бъде достъпен за катерачи.

През 2019 година алпинистът беше сред организаторите на държавното първенство по скално катерене “Врабча 2019”, което се проведе на скалите край Врабчанския водопад. Той, Христо Христов и Дойчин Боянов, който е с родословни корени от Трънско, изкачват връх Еверест без кислород. Постижението на тримата е постигнато през 2004 година. Тогава те бяха част от състава на втората юбилейна национална експедиция “Еверест-2004”.

Коментари

коментара