Първо в ZaPernik.com: ГЕРБ Перник отхвърля бюджета на Станката за 2020 година

Ралица Андреева от БСП, Денислав Захариев от ГЕРБ

Бюджетът на Община Перник за 2020 година е готов, но големите партии от града ГЕРБ и БСП се скараха и е на кантар да не бъде приет във вторник, научи zaPernik.com.

Според партия ГЕРБ, която заедно с представителите на ВМРО, БДЦ и д-р Маринова държат мнозинството в Общинския съвет на Перник, предложения от кмета бюджет не е бюджет на ускореното развите на Перник.

За нас бюджет 2020 не е на ускореното развитие на град Перник, както обеща кмета в предизборната кампания и хората го избраха. Не се вижда нищо в основните отрасли. Единственото, което се отличава в този бюджет е намесата на държавата за решаването на водната криза, благодарение на която Община Перник получава тази година двоен бюджет. Но нищо друго не виждаме от обещанията на кмета. Ние очаквахме да ги реализира, да бъде смел в този бюджет и щяхме да го подкерим, но не виждаме нищо такова. Ще се аргументираме във вторник в зала, когато бюджета ще разглежда и гласува„, каза общинския съветник от ГЕРБ Перник Денислав Захариев пред zaPernik.com.

Според БСП с отказа си да подкрепят Бюджета на Община Перник за 2020 година от ГЕРБ Перник бламират собственото си правителство, защото бюджета включва разходите по водната криза, както и невърнат кредит към държавата.

Бюджетът на Община Перник за 2020 година е отражение за възможното, което може да се случи за ситуацията, която се намира Перник. Това е бюджет на правителството, защото в него са предвидени средствата, с които да се справим с водната криза. Въпреки, че ГЕРБ ни докараха дотук, те отвхъвлят на заседание на бюджетната комисия този бюджет и по същество те бламират собственото си правителство по този начин„, коментира Ралица Андреева – общински съветник от БСП.

Според нея в бюдже 2020 няма никакви пари за построяване на каквото и да е в Перник.

Заради невърнатият от предходният кметски екип заем към Републиканския бюджет, на Община Перник са спрени капиталовите разходи – ние няма какво да разпределяме, те са нула„, казва общинската съветничка от БСП Ралица Андреева.

Тя смята, че предложения от кмета Станислав Владимиров бюджет на Общината за 2020 година е един по-социален бюджет, защото в него има баланс между отделните кметства, а не да има привилигировани населени места, както е било досега.

ZaPernik.com информира читателите си, че днес предложението за бюджет на Община Перник за 2020 година на кмета Станислав Владимиров е бил отхвърлен в Комисията по бюджет и финансии към Общинския съвет, но важното гласуване и разглеждане ще е във вторник на заседание на Общински съвет, където доминираща е ролята на ГЕРБ и коалиционни партньори от ВМРО, БДЦ и д-р Маринова.

Коментари

коментара