Няма голяма разлика между гимнастиката и порното

Гимнастичката Верона ван де Лер на 14-годишна възраст спечели среброто на Световното и Европейското първенство, а година по-късно тя бе призната за най-добрата спортистка на Холандия. Но кавгите с треньора и семейството доведоха до факта, че резултатите й започнаха да намаляват и трябваше да се раздели със спорта. Тя остана без пари, работа и дом. Тогава Верона започва да се занимава с порно.

„Това ще съсипе целия ти живот“

През 2011 г. 26-годишната Верона Ван де Лер се оказва бездомник. Родителите й били крайно против срещу новото й гадже с криминално минало и я изритали от дома им. В началото двойката все още имала спестявания, но бързо парите свършили. Верона опитала да се върне, но родителите й сменили ключалките на вратите и казали, че е време да започне да живее живота си без тях.

Както на Верона, така и на гаджето й не им върви в работата. Заедно започват да се скитат, прекарвайки нощта в автомобил. През лятото те прекарвали по-голямата част от времето на градски плажове (където им било възможно да се мият безплатно), но през зимата положението не било никак лесно: през нощта колата се покривала с лед, а двойката замръзвала от студ.

Гимнастичката разказва, че е най-трудно им било да се справят с глада. На сутринта Верона отивала в супермаркета, където раздавали остатъчната храна на бездомните. Понякога могло да вземе парче сирене и наденица, но по-често получавала хляб и консерва с фъстъчено масло. Те ядяли това в продължение на седмица.

„Струваше ми се, знам какво е гладът. По време на гимнастиката постоянно бях на диети, защото бяхме принудени да следим теглото. Но беше десет пъти по-лошо ”, признава Верона.

Веднъж спортистката отишла в супермаркета и скрила парче сирене под якето си. Тогава Верона била спряна от младия си мъж: „Знам какво означава да си зад решетките. Това ще съсипе живота ти. Ти си известна в цялата страна“, казал й той.

Популярността на Верона вместо да й помага и пречи. Спортистката се срамуваше да иска помощи. Страхуваше се, че вестниците ще разберат как и къде живее. Престъпността се струваше на Верона по-ефективен начин за изкарване на прехраната.

Гимнастичката дори участвала в изнудване. Тя шантажираше влюбена двойка, като разбрала, че и двамата имат други семейства. Тя ги изнудвала за пари, докато накрая не подали жалба в полицията.

По време на претърсването е иззет компютъра на Верона и там са намерени два видеоклипа и 144 снимки с детска порнография, а в колата на спортистката са открили нерегистрирано оръжие. Верона направила самопризнание за изнудване, но не и за притежанието на детска порнография.

Така тя завършва в затвора, където прекара два месеца и половина. Верона признава, че в този момент дори е мислила за самоубийство. Но само преди 10 години тя е била световна спортна звезда.

„Никой не се интересуваше от това, от което се нуждая“

Верона се занимава с гимнастика на петгодишна възраст. На девет тя вече блести в младежки състезания, на 14 стана абсолютен шампион на страната, а година по-късно дебютира на Световното първенство, заемайки петото място с отбора.

Звездната година в кариерата на спортист беше 2002-та. Ван де Лер спечели пет медала (три сребърни и два бронзови) на Европейското първенство в Гърция, така че холандският отбор зае второ място в отборния турнир. В многоборството Верона се състезаваше с двукратната олимпийска шампионка Светлана Хоркина.

Няколко месеца по-късно Ван де Лер спечели сребро в Световното първенство в Германия и беше призната за най-добрият спортист на годината в Холандия. Гимнастичката получи почетен медал на Олимпиадата в Атина две години по-късно.

Холандката се разделя с първия си треньор и отива в клуба по фитнес при бившия треньор на националния отбор на СССР Борис Орлов . Но  резултатите на спортистката падали. Постоянно се карала с треньори и родители.

Образът на сладък гимнастик с очите на елен е създаден от хора, които се интересуват от това. Трябваше да печеля медали. Никой не се интересуваше от какво имам нужда. Станах експериментален заек за федерацията и родителите ми ”, казва по-късно Верона.

Последният турнир гимнастичката участваше на първенството на Холандия през 2007 година. Там тя спечели три златни медала и един бронзов. През следващото лято Ван де Лер завърши професионалната си кариера.

Решението на Верона съсипа и без това трудните й отношения със семейството. Родителите настояха тя да се върне във фитнеса. Спортистката се ядоса, смятайки, че тя не е дете за тях, а машина за печелене на пари.

Верона започнала да съди баща си, когото обвинила, че е откраднал паричните й награди и приходите от реклама. В отговор Ван де Лер-старши заяви, че гаджето на Верона го е нападнал с бухалка. Гимнастичката успява да вземе от родителите си 62 хиляди долара и се е махнала от тях.

„Зрителите обичат да гледат момичета с широко разтворени крака.“

След история за изнудване и затвор, Верона се връща към търсенето на работа. На нея й беше предложено да се опита да работи като модел на уеб камера. Гимнастичката общува с посетителите на видеоразговори и за 70 цента в минута тя се съблича, позира и изпълнява молби от сексуален характер.

Тогава Верона се съгласява да участва в порно. „Предложиха ми такава сума, която не можах да откажа. Парите щяха да ми осигурят бъдещето, за което мечтаех. Исках да отворя собствен магазин или фотостудио “, казва бившата гимнастичка.

Верона участва във филми за възрастни вече осем години. През това време холандците се сдобиха със собствен уебсайт с видео и фотография. Според нея това е работа, за която можете само да мечтаете. „Това е невероятна възможност. Поставих си собствени условия на работа и участвах във филми сама или с гаджето си “, каза актрисата.

Холандката не се срамува от дейността си и говори за нея в многобройни интервюта. Тя признава, че не вижда голямата разлика между гимнастиката и снимките в порно.

Няма голяма разлика между гимнастиката и порно. Гимнастиците до голяма степен се занимават с ексхибиционизъм. Те обичат да гледат момичета с широко разперени крака. Ако тези, които ме критикуват, знаеха как наистина стоят нещата в света на гимнастиката, нямаше да бъдат толкова категорични “, казва Верона.

Тази есен Верона реши да прекрати кариерата си на порно актриса и да стане писателка. Тя публикува автобиография, Just Verona. Противно на всички правила, които според нея би трябвало да помагат на момичетата в трудни ситуации.

Новото предизвикателство на холандците е борбата срещу насилието. Според нея родителите й и членовете на федерацията по гимнастика и са я подлагали на физическо, психическо и сексуално насилие, така че Верона иска да помогне на младите гимнастички. Тя е сигурна: опитът й струва много и може да помогне на много момичета, попаднали в света на големия спорт.

Коментари

коментара