Скандално: Другарката Маринова от „Семейната десница“ поиска да заличат наградите „Почетен гражданин на Перник“

Общинската съветничка Мария Маринова е поискала наградите „Почетен гражданин на град Перник“ да бъдат отменени и повече да не се провеждат. Това е станало на последното извънредно заседание на Общински съвет град Перник, където по предложение на Инициативен комитет, в който участва и другарката-бивша костовистка Мария Маринова, се гласува почетен гражданин на Перник да стане агент на Шесто управление на Държавна сигурност.

Видяла, че десния електорат, за който Маринова се бори ще се отблъсне от постъпката й, тя решила да прибегне до още по-голям скандал – да предложи повече да не се дава наградата „Почетен гражданин на Перник“.

Защо така, другарко Маринова? Така ли ще покриете гафа си, че предложихте и избрахте агент на 6-то управление на Държавна Сигурност за почетен гражданин на Перник?

Така ли отбелязохте 30-годишнината от демократичните промени, другарко Маринова?

Лустрация ли? Какви са тези глупости! Държавна сигурност продължава да е на върха на държавата, благодарение на такива като вас, нали така, другарко Маринова?

Вие сте известни в Перник като „Семейната десница“, но в случая сте „Де Се ница – идва от Де Се – Държавна сигурност и семейните ценности, които изповядвате – цялото семейство да е в държавната и общинска власт.

Та така… Друкарката Маринова предлага да заличим наградата „Почетен гражданин на Перник“, най-вероятно, за да заличим факта, че предложи и избра агент на 6-то управление за такъв.

Засега предложението й наградата да се отмени не среща разбиране в останалите общински съветници. Те го смятат за опит да избяга от отговорност, отколкото за реално предложение, споделят пред сайта ни колеги на другарката Маринова.

Коментари

коментара