Над един милион лева са вложени за подобрения в пернишките училища това лято

Вяра Церовска

С официални тържества започна новата учебната година в училищата на територията на община Перник. В най-вълнуващия ден за преподаватели, ученици и техните родители, кметът Вяра Церовска и екипът й уважиха поканите на ръководствата на учебните заведения и бяха част от тържествата по случай новата учебна година.

По традиция празничният ден започна с молебен и водосвет, отслужен в централния градски храм „Св. Иван Рилски“.

Градоначалникът Вяра Церовска даде старта на новата учебна година в ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кладница и СУРИЧЕ „Петър Берон“.

„Скъпи ученици, ваканцията свърши и от днес до вас ще бъдат и вашите приятели. Пред вас е едно ново начало, в което ще има много красиви и щастливи мигове, но и отговорности и предизвикателства… Пожелавам ви търпение и воля, за да израствате и постигате това, за което мечтаете. Бъдете любознателни! Учете, мислете, откривайте!


Уважаеми учители и родители, нека бъдем достоен пример за децата си. Всички заедно можем да извървим пътя в мисията ни да изградим достойни личности, които да носят духа на бъдещето“, сподели с вълнение кметът.


Както всяка година, с най-голямо вълнение и трепет в училище влязоха първокласниците. Към тях беше насочено цялото внимание и отделено специално място, а те с блеснали очи и букети в ръце слушаха празничните програми и поздравления. Тази година 727 първокласници прекрачиха за първи път прага на училището.

Всички училища и детски градини посрещнаха своите възпитаници в приятна обстановка и много настроение. Бяха извършени текущи ремонти, включващи в себе си подмяна и обновяване на учебната среда. Над един милион лева са вложените средства за подобрения в общинската образователна инфраструктура.

Вяра Церовска

Коментари

коментара