Над 300 тона бетонирана основа поставят само днес на новото кръгово в кв. Изток

Над 300 тона бетонирана основа ще бъде поставена само днес на новото кръгово кръстовище при входа на Перник, в квартал „Изток”.  Обектът беше инспектиран от зам.-кмета на Общината Владислав Караилиев.  

Асфалтирането ще продължи  утре и в почивните дни с полагането на основата, която ще е общо с дебелина 15 см. Ремонтните дейности ще продължат с поставянето на  6 см.  биндер.
„В края на следващата седмица се очаква да приключи първият етап и ще започне вторият  в югозападната част на „Юрий Гагарин“ и югоизточната  част на „Благой Гебрев“ . Ще бъде създадена нова временна организация на движението и  трафикът ще премине по новото платно“, посочи Владислав Караилиев  и уточни, че ремонтните дейности текат по график.

С изграждането на кръстовището ще бъде разтоварен автомобилният трафик в един от най- натоварените райони на града и ще бъде подобрена безопасността на движението , както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.

Проектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод  по ул. „Юрий Гагарин” с дължина 271м , битов и дъждовен канал.
Предвидено е и ново улично LED осветление с изграждане  на нова тръбна мрежа и нови шахти.

Коментари

коментара