Малки перничани пощуряха по спортното ориентиране, организират втори урок на Парка на предизвикателствата

За втори път в Перник ще се проведе открит урок по спортно ориентиране на 21-ви август от 17:30ч. в Парка на предизвикателствата в кв. Драгановец.  Броят на участниците е ограничен, нужно е допълнително записване, а участието е напълно безплатно, съобщават организаторите от клуба по спортно ориентиране „Кракра Пернишки“.

Само преди седмица първият урок по спортно ориентиране предизвика голям интерес сред малките перничани. Те определено са останали доволни, защото са се записали и за втория предстоящ урок по спортно ориентиране. Част от участниците  толкова им допаднали заниманията, че дори са пожелали да членуват в клуба по спортно ориентиране „Кракра Пернишки“ и вече са записани там.

„Надяваме се все пак да привлечем и нови участници, млади хора, повече родители да се запознаят с тази дейност„, казва доброволката Албена Кирилова, която организира заниманията.

Албена Кирилова е доброволец, който участва в организирането на проявата. Какво обаче я е накарало да се заеме с тази дейност?

„Доброволното ми участие не е случайно. Появи се преди месец разхождсайки се из Витоша. Посетих един разрушен детски лагер на Танчовица. Тръгвайки си от там се почувствах като социален престъпник, че съм позволила да се разруши нещо, което ни е дало прекрасни спомени и ни е помогнало да се развием като поколение. Малко по-късно се запознах с един от членовете по спортно ориентирене към клуба „Кракра“ – Тончо Тонев. И това ми даде идеята как да помогна. Започнах да организирам събития, свързани с тази дейност, позволяваща на децата да излязат навън, да се развиват активно и психически, и физически“, споделя Албена пред ТВ Кракра.

Клубът по спортно ориентиране „Кракра Пернишки“ съществува повече от 60 години и има около 30 члена, предимно млади хора. Перник е домакин на 6 и 7 септември на едно събитие по спортно ориентиране, така че е хубаво да има и по-млади представители, допълва още Албена Кирилова.

Коментари

коментара