ОТНОВО НА ВЪРХА! За пореден път пернишките грации обраха златните медали на престижен международен турнир

За пореден път пернишките грации  обраха златните медали на престижен международен турнир, съобщиха до zapernik.com от клуба по художествена гимнастика „Виктория“.

В тридневния международен  турнир за купа „Феникс“, който се проведе в почивните дни в зала „Арена Армеец“ в София, пернишките грации грабнаха всички възможни престижни награди.

При много оспорвана конкуренция златните момичета на Перник за пореден път доказаха, че са класа и се наредиха пред такива  столични отбори като Левски,Левски-Илияна,ЦСКА,Левски-Триадица. Пернишките грации показаха съвършенство, синхрон, блестящи композиции, техника и хъс за победа.

„Много съм доволна от децата  и от представянето им в зала „Арена Армеец“ в София. Турнирът беше на доста добро ниво, течеше бавно и без закъснения. Имаше страшно много деца, много участнички. За първи път  толкова много състезателки от 2011-та и 2012-та г. имаше при индивидуалистките. Бяха около 40 деца в тази възрастова група . Конкуренцията беше наистина голяма“, сподели треньорката на пернишките грации-Виктория Велинова. Тя заедно с другата треньорка  Мирослава Александрова са пуснали децата при индивидуалистките в различни категории.

При  А и Б категория клубът стана първи при децата, родени през 2011-та година. На А категория Сияна Борисова стана първа ,на Б категория Маги Топалова взе златен медал, а Екатерина Георгиева се класира  шеста на С категория. Тя допусна груба грешка, която и костваше място в тройката, поясни Виктория Велинова.

„Ансамбъл 2011-та г. се класира първи. Този път беше безапелационно, защото децата играха като едно. Нямаше съмнения ,че ще бъдем първи. Ансамбъл  2010 и ансамбъл 2012 г. станаха трети. Ансамбъл 2008-ма г. след направените промени изиграха съчетанието без грешка. За мен-трябваше да бъдем в тройката. Това е ново съчетание, от 5-тица го направихме на 4-рка и сменихме хореографията. С  колежката ми Мирослава Александрова видяхме, че сме на прав път“, сподели още Виктория Велинова.

При индивидуалистките 2007 г.  Б категория Моника Чапкънова стана четвърта в общото класиране и трета на въже. „При А категорията беше много силно състезанието. Там трябва още да работим с децата ,за да се наложим като отбор ,който се отличава с финес,,грация и прецизност при техническо изпълнение“, смятат от треньорския щаб на „СКХГ“Виктория“.

Калина Петрова и Елизабета Иванова се представиха много добре при децата,родени през   2006-та година. Бети Иванова стана шеста на многобой и зае четвърто място на бухалки. Калина Петрова  се класира седма в многобоя, четвърта на топка и втора на лента. Много съм доволна от всички деца и се надявам все така упорито да работят, не скри задоволството си Велинова.

Похвали заслужават и гимнастичките, които за първи път участват индивидуално в турнири. Това са: Кайра Асенова-трето място, Виктория Николаева-второ място, Киара Онянова-второ място, Андреа Димитрова-трето място.

На пернишките златни момичета предстоят още състезания, като първото от тях ще бъде във Велико Търново на 7 и 8-ми април, следва Хасково – на 12 , 13, 14 април. От треньорския щаб се надяват малките грации да разгърнат качествата си и да покажат  истинските си възможности, за да се поздравят с нови успехи.

Коментари

коментара