БЕДСТВИЕ навръх Сирни Заговезни! Пернишко се подпали, горят полета и къщи, тежка катастрофа край Елов дол и загинало момче

Навръх празника Сирни Заговезни Перник се подпали. Не само от огньовете на Ората Копата, а от истински пожари. Положението е бедствено, в различни краища на областта горят стърнища, а на други и цели къщи!

Къща гори като факла в квартал Драгановец на ул. „Райна Княгиня“, засне преминаващ очевидец. Друг съобщава, че от Диканя до Перник е станал свидетел на общо четири пожара. Друг споменава и за пожар в къща на Даскалово. Радомирско гори. Сухи треви са запалени и непосредствено срещу старческия дом, съобщават свидетели в социалната мрежа.

„В циганската махала изгубиха контрол над огъня! От 2 часа го наблюдавам.в последните 20 мин. Се разраства драстично….“, съобщава Първан в групата на Радомир, който лично е отишъл да потушава пламъците, предизвикани от стари гуми.

За да е пълна трагедията тежка катастрофа е станала край Елов дол, загинало е 20-годишно момче, съобщават запознати.

Пожарни и линейки са на крак, не само заради незаконното палене на гуми навръх Сирни Заговезни, но и за незаконните палежи на треви и стърнища. Огромни участъци от полетата в пернишко вече са овъглени.

Коментари

коментара