Заключиха млад пласьор от Рударци, спипан с три вида дрога

26-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили 26-годишният Р.Н. от пернишкото с. Рударци. При направения му личен обиск, у него са открити и иззети канабис, амфетамин и хапчета „Екстази“. Р.Н. е задържан за 24 ч. по Закона за МВР.

Започнато е бързо производство под ръководството на Районна прокуратура – Перник и работата продължава.

Четирима са привлечени като обвиняеми за различни престъпления.

33-годишниаят М.С. от гр. Перник се изправя пред правосъдието за опит за кражба. Преди няколко дни, мъжът направил опит да открадне метален радиатор от сграда, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния център. М.С. ще отговаря по чл. 196, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Младеж застава пред Темида за нанасяне на средна телесна повреда.

През месец септември миналата година, 20- годишният В.П. от гр. Перник нанесъл удари с ръка в областта на главата и окото на негов съгражданин и опонент. Привлечен е като обвиняем по чл. 129, ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на пернишкия кв. „Бела вода“ ще бъде съден за кражба на ток.

На 24 ноември миналата година, служители на Първо РУ и представители на електроразпределителното дружество проверили къща, в кв. „Бела вода“. Било установено, че 37-годишният В.Р. е осъществил неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. Привлечен е като обвиняем по чл. 234 „в“ от НК. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и глоба до 15 хиляди лева.

С 1, 57 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си 50-годишният М.Й. от брезнишкото с. Сопица. Мъжът бил проверен на 14 февруари тази година, в с. Рударци. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Радомирски полицаи иззеха алкохол и цигари без бандерол.

Действията на служителите били в рамките на проведена специализирана полицейска операция. Криминалисти проверили търговски обект в гр. Радомир и лек автомобил „Нисан“, стопанисвани от 65-годишният И.Р. Органите на реда намерили и иззели 23 литра течност със специфичен мирис на спирт в различни пластмасови бутилки и 73 къса цигари, всички без акцизен бандерол.

Предстои издаването на акт за установяване на административно нарушение от представители на Митница Столична и налагане на парична санкция.

Коментари

коментара