Църквата на Мошино във вода! Пожарна отводнява Божия храм пред очите на кметовете Вяра Церовска и Емил Костадинов – СНИМКИ

Екип на Пожарната отводнява църквата „Св Пророк Илия“ в кв. Мошино. Тя е от обектите на територията в кв. „Изток“, която пострада при обилните валежи, тази нощ. Мястото беше инспектирано от кмета Вяра Церовска и екипът й, както и от кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов.

Местната власт направи обиколка на целия район и се срещна с хора, потърпевши от стихията. Нормализирана е вече обстановката по улиците в най-големия пернишки квартал, които снощи бяха под вода, заради обилния валеж и невъзможността на канализацията да се справи с проблема.

Всичко е под контрол, обстановката е овладяна след обилните валежи. Няма опасност от преливане на трите язовира общинска собственост, както и коритата на реките. Кметът Вяра Церовска и екипът й продължават да следят ситуацията, създадена от лошите метеорологични условия.  Получено е уверение от ръководството на „Топлофикация Перник“ , че аварията е отстранена и топлоподаването ще бъде възстановено.

Напълно проходими са местата, около които винаги има напрежение при обилни валежи – мостът при „Марина бара“, подлезите при „Хумни дол“ и в кв, „Изток“. Проблеми създаде канализацията в кв. „Изток“, защото е доста тясна и не може да обслужва целия регион. В момента и там ситуацията е овладяна. „Надявам се водния цикъл на града да започне през 2018 г. и да реши окончателно този проблем“,коментира кметът Вяра Церовска и направи инспекция на по рискови точки в кв. Бела вода и гр. Батановци, както и язовира в село Ярджиловци.

Коментари

коментара