Перничанка е измамена със сумата от 700 лева по тотално брутален начин

Престъплението е извършено вчера, когато на домашния телефон на 61-годишна жена се обадил непознат и заявил, че нейни близки са катастрофирали и се нуждаят от пари. На това позвъняване перничанката не се хванала. След малко й се обадил отново мъж, но се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавянето на престъпници. То се изразявало в това, да им даде сумата от 10 700 лева, която жената в предишния разговор заявила, че има. Така потърпевшата метнала през балкона 700 лева, които били взети от непознат. По-късно се усетила, че е станала жертва на измама и сигнализирала в полицията.

От ОДМВР – Перник отново апелират към гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. При получаване на съмнителни обаждания да се свързват със свои близки или роднини и да подават сигнал на тел. 112.

Радомир. 45-годишен ще бъде подведен под отговорност за  две престъпления.

Вчера, около 21 ,35 ч., в с. Копаница служители на РУ – Радомир проверили мотопед „Кинетик Нова“, управляван от местния жител Е.Г./45 г./. Било установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а Е.Г. е видимо употребил алкохол. При изпробването му с техническо средство, уредът показал 2, 53 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Започнати са две бързи производства по чл. 343 и 345 от НК и работата продължава.

Коментари

коментара