ГЕРБ Перник с първи коментари след изборите! Вяра Церовска: Успешният мандат на генерал Румен Радев е успех за цяла България. Ирена Соколова: Оставката на правителството не е емоционален ход, а добре обмислено решение

Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник благодари за подкрепата, която политическата   сила получи в областта

„Искам да изкажа искрена благодарност на всички граждани, които упражниха правото си на глас. Благодаря на симпатизантите, на активистите на политическа партия ГЕРБ, на хората , които осигуриха  в секционните комисии и в РИК един спокоен изборен ден. Поздравяваме ген. Румен Радев с изборната победа и му пожелаваме да направи един успешен президентски мандат, защото това ще означава успех за България“. Това заяви на пресконференция областният координатор на политическа партия ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска.  Тя подчерта, че политическата сила приема с достойнство резултатите, такива каквито са.

1

„Ние като партия в Перник постигнахме добър резултат“, заяви д-р Церовска. Тя подчерта, че този мандат на политическа партия ГЕРБ е  изключително съзидателен, с мащаб и хоризонт за България.  

„Ние работихме и ще продължаваме да работим с мисъл за това как трябва да изглежда нашата страна. С политиката, която водихме, с програмите, които реализирахме през този период, успяхме да стигнем до всеки един гражданин. Това е най-добрият период на България от годините на прехода“, каза още областният координатор на партията в Перник и изрази своите надежди, че политическият разум няма да позволи оставката  на правителството да окаже негативно влияние върху финансовото състояние на Община Перник.

2

„Нашият предложен оздравителен план, който беше приет от Министерството на финансите, включваше отпускане на 16  млн. лева до края на годината, от които 8 млн. за фирмите и 8 млн. лева задължения към държавата, които трябваше да бъдат върнати веднага. До края на месец януари трябваше в Общината да постъпят още 8 млн. лева по безлихвения заем“, заяви д-р Церовска и изрази своите надежди, че процесите в България и политическата криза ще покажат кой може да носи отговорност, кой може да управлява България и кой трябва да го направи.

Народният представител и общински ръководител на партийната структура на ГЕРБ в Перник Ирена Соколова беше категорична, че подаването на оставка от страна на правителството не е емоционален ход.

Вяра Церовска, Ирена Соколова

„Това е достатъчно добре обмислено решение, защото отговорността, която се носи с властта, всъщност е първопричината за това да избереш да управляваш. Отговорността може да я носи единствено човек, който е получил вот за това. Когато три милиона и половина души излизат и заявяват своя глас, а от тях повечето са против управлението в момента, ние сме длъжни да се съобразим. Изборите изведоха напред едни дълго стаявани преживявания на недоволство. Ние като управляваща партия не можем да си позволим да манипулираме тази власт. Защото като управляваща партия, ние нямаме за цел самоцелно да заявяваме политическо управление“, сподели Ирена Соколова.  Тя подчерта, че много по-лесното, но не и национално отговорно решение, е било правителството да остане на власт.

„Благодарим на всички граждани, които застанаха зад нас, защото това е оценка за тяхната привързаност към идеите на политическа партия ГЕРБ, но заедно с това моралната отговорност не може да експлоатира политическата власт. Моралната отговорност изисква да заявим, че искаме да препотвърдим това управление“, каза още Соколова и допълни, че политическа партия ГЕРБ не се плаши от избори и това е най-честното и справедливо решение.

„ГЕРБ управлява заедно с хората.  Ние работим заедно с неправителствените организации, със социалните партньори. Бизнесът в България също стои зад нас. Това е така, защото управленските мерки са добри за тях.  Всички решения взимаме заедно. Но не е честно спрямо хората, които казаха „Не“, заяви народният представител.

Тя подчерта, че позицията  на втората политическа сила в страната, тази която скрито стоеше зад „независимия“ ген. Радев, всъщност е отказ да носи отговорност.

„ДПС подкрепи БСП, Патриотичния фронт и популисткия вот на Марешки, подкрепиха БСП на втори тур. Това е една чудесна възможност да направят нова политическа конфигурация, която да поеме отговорността за управлението на страната“, заяви Соколова.

Тя беше категорична, че тези от политическите сили, които проявиха политическа „далновидност“ да заявяват популистки позиции и изявления, трябва да си дават ясна сметка, че по този начин очертават бъдещето на страната ни през нова избирателна система.

„Ние за пореден път поемаме огромна политическа отговорност с решението да не бъде оттеглен законопроекта за държавния бюджет за 2017 година. Не бива финансите на страната да бъдат заложник на безпринципно политическо противопоставяне. Заложеното увеличение на парите във всички сектори ще подпомогне хората и икономиката “, каза още народният представител.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply