Живо чудо в Перник! 84-годишен смайва с феноменална памет

Перничанин доказва безграничните възможности на човешкият мозък с феноменалната си памет. 84-годишният Иван Николов помни 2500 рождени дни и телефонните номера на приятелите си.Иван е роден през 1932 г. в Перник, завършил е гимназия, след което е работил в бившият металургичен комбинат “Ленин” в продължение на 27 години.

Систематизираето на статистически данни го е привличало още от ученическата скамейка. Първоначално започнал да обобщава важни дати и събития от българската и световната история, в последствие се увлякъл по географията. В момента може да  назове безпогрешно столицата на всяка държава по света. Освен това Николов знае и два чужди езика – френски и руски.

“Учим, че има възприятие и представа. Аз задължително съм възприел информацията и след това я представям. Имам добра зрителна памет, която много ми помага. Ако ви срещна в САЩ, ще ви позная”, обяснява силната си памет дядо Иван.

Перничанинът се интересува от вътрешната и международната политика. Има мнение за изборите в САЩ, бежанската вълна, съществуването на НЛО и свръхестествените способности на някои хора.

Според Иван Николов новият президент на България трябва да бъде смел човек, безпартиен и еднакво да уважава Европейския съюз, Русия и САЩ.

Надареният перничанин отправя и послание към младите хора: силно да обичат България, да бъдат толерантни към всички етноси и религии, но да останат християни.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply