Партията на Путин с разгромна победа на изборите

Партията на Путин с разгромна победа на изборите
Над 1500 руски граждани са гласували от България

Партията на президента Владимир Путин „Единна Русия“спечели според очакванията убедителна победа на изборите за парламент в страната.  Според последните данни на екзитполовете, партията   получава 44, 5%. Така кандидатите на партията побеждават в 66 от 76 едномандатни района.

Изненадата е партията на Жириновски, която е на второ място по избор на гласоподавателите и влиза в парламента с 15, 3%.

 На трето място е Комунистическата партия на Руската федерация, която е спечелила 14, 9% от гласовете.

 На четвърто и пето място според броя на подадените гласове са „Справедлива Русия“ и „Яблоко“.

 За парламента в родината си гласуваха и руски граждани от България. Според последните данни участие са влезли над 1500 руснаци са гласували на днешните парламентарни избори в страната си от територията на България.

 „В руското консулство във Варна към 16 часа са гласували около 740 души. Сред тях е екипажът на учебния кораб „Перекоп“, моряците на търговските кораби, работниците от руските търговски представителства и туристи“, заяви руският генерален консул във Варна.

 На избирателния участък в София, разположен на територията на посолството, са гласували повече от 800 души.

 „Нашите съграждани демонстрират висока активност. На изборите вече участваха повече от 800 души“, съобщиха от посолството.

 Според руското законодателство, право на глас от чужбина има всеки руски гражданин, който притежава действащ задграничен паспорт.

  • русия
  • избори

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара