Тийнейджърът Даниел Якимов: Роми изкочиха до 6-то училище и нападаха с ритници без причина

На 5.03.2016 аз и моите приятели изпращахме един наш другар към 20:15 на улица „Отец Паисий“, когато откъм 6-то училище се появи група цигани тръгнаха към нас и започнаха да се заяждат с мен и да ме бутат, задавайки ми въпроса „Ти що се заяждаш с *****“, разказва перничанина Даниел Якимов приживяванията си през уикенда, видя zaPernik.com в групата “Снимай Перник – нека всички видият”. Според него ромите започнали да проявяват агресия. “Аз останах безмълвен и не знаех какво да кажа. Те започнаха да бутат мен и приятелите ми надолу към ул. „Кракра“, един от нас се извика че може да се разберем като нормални хора без бой, но те си помислиха че се заяждаме и за това ни налетяха на бой с ритници”, оплаква се Даниел.

“Един от нас избяга надолу докато аз и този който се извика бяхме обградени от роми. Още преди да бъдем притиснати, без изход ние се изстреляхме към „Кракра“ за щастие те не ни последваха. Странното в тази случка беше че ние не сме се заяждали с никого. За съжаление нямаме снимки за доказателство”, твърди Даниел от Перник.

Познати на оплакващия обаче допускат, че може да е провокирал реакцията на ромите. Ти напълно сигурен ли си, защото до колкото те познавам може и да си казал нещо?”, пита Джули Йорданова.

Перничани са готови обаче да се саморазправят с биячите. Услугите си предлагат от “Автономия Перник”. “Ако разбереш нещо за тия цигани ми пиши за да бъдат наказани както трябва”, предлага Ники Асенов.

Перничанката Десислава Станкова също твърди, че семейството й е имало проблеми с ромите. “Един циганин е заплашвал и моя син.Блъснал се е в него нарочно,и след това му е казал че ще го смаже от бой”.

Коментари

коментара