Нарушител на пътя в Перник предизвика спор. Трябва ли да оправдаваме безразсъдните шофьори с мощните коли?

Темата за безразсъдното шофиране по пътищата стана особено чувствителна след тежката катастрофа, в която загина топ журналистът Милен Цветков. Той бе пометен на червен светофар от дрогиран младеж със скъп джип, коато рискува живота и на още 7 пешеходци. 

Перничанка пише:

„Току що тази кола ме изпревари след Радина чешма в забранена зона за изпреварване никаква видимост и ето много избърза!!!Ето от такива безотговорни хора се случват подобни инциденти като смъртта на Милен Цветков!!!!“, пише перничанка във фейсбук групата „Снимай Перинк, нека всички видят“.

Постът и предизвика противоречиви реакции в социалната мрежа:

– Имам чувството че си мислят, че като карат Ауди и са безсмъртни…

 

– Падне малко дъжд и започвате да се влачите, да изключвате от скорост, за да спестите 30 грама гориво, а после „защо ме изпревари, като не е разрешено“, мрънкачи! Помисли, че човека може да бърза за болницата, на кръстовището при нея е с включен мигач, но не, всички с теб трябва да се съобразяват… Какъвто народа, такава и държавата….
– Да бе, те такива бързаци точно за болницата са се разбързали, ама да вкарат някой там, а не за друго.

-Сега всеки изпреварил ли ше го снимате и ше качвате, че може да е убиец

– За последните 14-15 години, съм спасявал 5-6 такива, които са ме изпреварвали. Вече спрех да им помагам, като се разбият!
Всички дългогодишни шофьори в даден момент са нарушавали правилата. Но правилата на пътя важат за всички, а една пренебрежителна систуация може да се превърне в смърт. На всички се е случвало да бързат за някъде и да натиснат скоростта. Но сме свидетели и на това как мащни коли наливат газ, правят рисковани маневри, нарушават ограничението на скоростта, за да бъдат след това спрени на червен светофар и единствения резултат от бързането им да са износени спирачки и разход на гориво. В най-лошия случай и накой акт за превишена скорост.
Нека да сме по-съзнателни шофьори! Не бързайте, защото, за да предизвикаш Времето, може да се окаже и фатално за някой. А пътят съвсем не е мястото да упражняваме егото си.