Пандемията от COVID-19 – събитие, което се случва веднъж на 3 века

Филип Филипов е дипломиран физик и философ, лектор в областта на древните науки и езотеричните знания. Майстор на първата наука на човечеството – Астрологията. Филипов е познат с това, че публично доказва смисъла на астрологията с точни астропрогнози за глбални събития, направени с прецизност до ден, седмици и понякога месеци преди процесите да се реализират. Той е прогнозирал успешно земетресенията във Фокушима, Перник и Италия, войната в Украйна, атентатът в Сарафово, фалитът на КТБ, самолетните катастрофи през май 2014 и март 2015г., големите научни открития през 2014г., Брекзит, избирането на Тръмп за президент и още в началото на декември 2011 година в телевизионно интервю предупреди, че около пролетното равноденствие на 2020 година предстои глобавна криза, която ще промени завинаги света. Криза, създадена от космическа буря, случваща се веднъж на 2-3 века. 

Защо се появи пандемията от новия коронавирус, какво е нейното послание и как тя ще се отрази на света? Какво показва астрологията за България, докога ще продължи пандемията? Ще се увеличат ли болните или ще намаляват? Астрологът Филип Филипов тълкува планетарнатна карта в интервю за телевизия Евроком. Ето акцентите от него:

Още в края на 2019г. започнаха някои космически процеси, които показаха, че предстоят много сложни събития. Но ако съм честен една-две години по-рано в публични лекции в България и чужбина темата бе, че март месец 2020 година ще се случи една голяма космическа буря, която се случва веднъж на няколко столетия и тя ще промени геополитическата картина на целия свят и ще направи големи катаклизми и съответно природни катастрофи или пандемии, както се е случвало в други моменти. Такива информации бяха изнесени от много астролози, включително и от мен.

 Какво всъщност се случва през края на 2019 година и през март 2020? 

Една от най-важните звезди на небето, звездата Бетелгейзе, която е дясното рамо на съзвездието Ореон (тя е архетипа на цялото човечество, от древни египетски времена  символизира самата човешка раса и цялата планета), започна да се държи изключтилно странно – от много ярка звезда да намалява своята светимост. Това е много, много рядко явление. Фактически ние не познаваме такава ситуация да се е случила в писаната история. Тази звезда е свързана с едно марсово влияние. В древните книги пише, че Марс управлява епидемиите и като цяло критичните ситуации, това ме наведе на мисълта, че нещо се случва с цялото човечество и може да доведе до опасност или от войни, или от някакъв вид епидемии и големи бедствия, които трудно могат да бъдат овладяни. Това беше първият знак.
Вторият бе в края на декември месец, когато се случи слънчево затъмнение, последвано моментално от юпитерово затъмнение. Това предвещаваше много сериозни политически, но и мащабни световни събития, които не са от благоприятен порядък. Планетата Юпитер защитава като цяло човечеството, винаги е символ на доброто и когато тя се скрива, изчезва зад диска на Слънцето за около ден-два, това означаваше, че защитата, която е към човечеството на космическо, на природна ниво, в един момент изчезва. Това показваше, че предстои една много сериозна опасност за човешката раса. Това бе последвано и от скриване на планетата Марс от Луната и самата космическа буря, която се случи през март месец и се развихри в целия си мащаб. Много рядко можете да видите такъв съвпад на толкова много планети в толкова малко тясно пространство от небето.

Накратко: Струпване на планетите Марс, Плутон, Юпитер и Сатурн. Какво значи това, всеки може да си разтълкува, познавайки значението на тези планети.
Планетата Марс отговаря за волята и силата на човека да се справя с нещата, но това е и планетата на войните, разрушенията и битките, планета на сблъсъка. Сатурн отговаря за съдбата, но също така и за смрътта. Плутон отговаря за най-големите изпитания и най-големите кризи на земята, като например Фокушима, Чернобил, използването на ядрени оръжия, катаклизми и земетресения. Когато тези три планети се съберат на едно място, те многократно умножават въздействието спрямо човешката раса и цялата планетта.

И ако Сатурн отговаря за смъртта, а Плутон отговаря за подземния свят и те се съберат на едно място, това означава някаква мащабна криза, свързана с огромна загуба на живот. А когато и Марс се намеси, който управлява епидемиите и заразните заболявания, се получава много загинали поради някакви епидемии или природни бедствия.

Тази ситуация със струпнане на три четири планети се случва буквално на 2-3 века веднъж. Последният път, когато сме видяли нещо подобно е била така наречената „танцуваща чума“ в Западна Европа, когато в един момент се получава масова параноя, в която хората танцуват без прекъсване дни наред докато загинат от умора буквално на улицата. И това се е случвало със стотици хора, ако не и хиляди в един от западните градове. По същото време в Китай се случва едно от големите земетресения, в което загиват 200-300 000 души. Така че това, което се случва е напълно логически обосновано и  е фокусирано именно в март месец. То действа в момента.

Филипов казва още, че положението на струпаните планети не се променя чак до лятото.

За действията на правителството

Действията на правителството в момента са едни от най-адекватните в света. Може да се каже, че само ние, българите в Европа и Южна Корея са предприели най-разумните и най-адекватните мерки спрямо тази възникнала пандемия. Южнокроейците са малко по-напред от нас, защото при тяхната култура носенето на маски при най-малката болест на човек е задължително. А когато се случват епидемии те носят масово маски. Това е едно от критично съществените неща, които ние бългаприте трябва да направим на всяка цена.

Добра и лоша посока на развитие

Добрата посока е, че такива пандемии правят от две до три сериозни големи вълни от мащабни заразявания по целия свят, както се случило с испанския грип преди сто години. Ние наблюдаваме първата вълна как навлиза и увеличава мащаба си. Има тенденция да се появи втора вълна през лятото и вече есентта и зимата тази трета вълна да е от най-слабите и да отшуми постепенно поради намеса в събитията чрез откриване на лекарство или ваксина. Като в момента на небето текат и благоприятни процеси – съвпада на планетите Меркурий и Сатурн – двете планети на медицината. Това създава условия да се открие в момента изключително съществено лекарство или посока на положително лечение на цялата тази пандемия.
Според мен, ваксината, която всички българи имат – БЦЖ ваксината защитава и помага в ситуацията хората да минат по-леко тази трудна пандемия, е едно събитие, което обяснява тази възможност и има вероятност това да е пътя към излекуването ни и освобождаването ни от тази пандемия.
От друга страна планетата Венера застава в Плеядите и това е изключително рядко събитие. Това е изключително знамение, което показва, че има вероятност да се открие някакава природна тайна, да се използват скритите ресурси на природата и самата природа ни дава възможнст да се докоснем до тези тайни и така да разрешим критично съществена ситуация.

Защо идва пандемията?

Тази пандемия не идва поради някакави случайности или в ситуации, които нямат никакъв смисъл. Тази раса не еволюира. Ние се намираме в една много важна епоха – епохата на съзнателната душа, на съзнателното поведение и отношение към живота. Тоест, разглеждането на живота и събитията и всичко, което се случва около нас като едно велико училище, в което ние изучаваме добродетели и сили и развитието на нашия характер. Това е една епоха, която е предсказана от учителя Петър Дънов, както и от Рудолфщайн и други велики учители на човечеството. В тази епоха ние сме призвани да направим крачка в нашето общочовешко развитие към колективно човешко съзнание. Тази епоха на Водолея изисква развитието на колективно съзнание. Процесите, които се случват не са според отделния човек, семейството или народа, а според цялото човечество. И всеки от нас би трябвало да действа, все едно действа в името и от името на цялото човечество. Това изисква една по-висока степен на отговорност, съзнателност и по-дълбоко разбиране на живота.  И в този смисъл човеците на земята не могат да си позволяват този безхаберен материализим и това свърхконсуматорстване към ресурсите на природата и планетата, която е едно живо съзнателно същество. В този смисъл събитията, които се случват идват поради кармичност не откъм отделния човек, а вече спрямо цялото човечество.

Пример: Защо се случи труса в Тибет, който унищожи десетки храмове

Обърнете внимание, че човешката раса прекалено много консумира едно цяло друго подразделение на планетата – животинската раса. Ежедневно се избиват милиони животни, милиони тонове кръв се пролива по лицето на земята поради това свръхконсумиране на животинско месо. Това създава много голяма дисхармония, безпорядък и хаос в духовния свят на земята. Поредица пъти бяхме предупредени, че това не може да продължава така. Последният път беше земетресението в Тибет, което разруши огромно количество храмове по тази земя. Малко хора знаят, че ден преди събитието 500 000 животни бяха принесени в жертва и тяхната кръв се проливаше на една огромна поляна. Буквално на няколко стотин метра от събитието се предизвика това свръхземетресение.

Звездите за България и как страната ще премине през пандемията от коронавирус

Българският народ е в по-защитена позиция и той е предупреден, не само от духовния учител Петър Дънов, но и от велики ясновидци като Ванга и Сава Сервюкова и особено от последната, която предупреди, че в периода 22-ра-24-та- 25-та година бъргарите трябва да се завърнат, за да бъдат в защитена позиция. Както виждаме те се връщат в тази ситуация. Тази пандемия е само началото, предстоят много по-сериозни и глобални промени. Хората, които се намират в България и най-същественото – когато работят духовно, като например, правят така наречената колективна молитва, тя се прави от хиляди хора в страната.

Трусове във властта?

В момента трусове във властта е абсолютно неадекватно да се мисли, че може да има, защото в една такава кризисна и военна обстановка, да се сменя властта е признак на абсолютно безхаберие. Това е невъзможно да се направи от разумен народ. Това е нещо, което всеки интелигентен човек го знае. Чисто астрологически обаче, трусове са възможни, когато българският народ не спазва тези закони на разумността, не работи духовно, не се съборазява с необходимостите, които космоса налага. Тогава са възможни не само трусове във властта, но и природни катаклизми.
Но аз в момента наблюдавам, че маса хора в Бълргария не само са осъзнати, но и работят целенасочено за спасяването на цялото човечество, те не се молят само за себе си, за близките си и за народа си, те се молят за спасяването на цялата човешка раса. Това е един жив духовен пример, който дава основание, че българския народ наистина е в една много по-добра позиция и е защитен. 

В икономическо отношение имаме много сериозен проблем, тъй като в момента гладуват много хора, които са имали минимални доходи или не са работили на нормална работа. Аз съм убеден, че правителството ще намери решение за тези хора и няма да ги остави да изпаднат в тотална кризисна ситуация. Глобално погледнато не само България, но и целия свят навлиза в мащабна иконтомическа криза, която пика й ще трае от порядъка от две до три години, а след това бавно ще отшуми. Това е защото човечеството консумира прекалено много ресурси, не спазва законите на природата, съобразява се само с егоцентрични цели, както в личностно отношение, така и в народностно отношение.

Ще се справи ли Европа?

Това е най-голямата криза в развитието на Европа досега. Кризата в Гърция, кризата с Брекзит са нищо в сравнение с тази криза. Това е момента, в който ще стане ясно дали Европейския съюз съществува като колективен организъм или ще се разпадне. В момента, за съжаление, тенденциите текат в посока на разпад и това е много опасна ситуация, в която всички ние разумни хора искат да развият тази велика идея за обединена Европа, трябва да направим всичко възможно да не се случат тези разпадащи процеси. Астрономически погледнато бих казал, че Европа не е само в опасна криза, тя е в смъртоносна ситуация. Само с много мощна колективна и социална воля може да се спаси положението. Егоцентризмът и самозапазващите сили на отделните народи в момента действат изключително силно, все по взаимопобощта липсва и само намесата на централната европейска банка, която създава финансов ресурс може да спаси положението. но за съжаление такива симптоми за момента няма, най-вероятно те ще закъснеят и ако не се случат въобще, тогава Европа наистина се намира в сериозна криза.

САЩ и пандемията

Те имаха информацията много по-рано и не действаха навреме. Много се забавят в мерките и вероятно ние ще видим изключително мащабна чисто човешка катастрофа в развитието на САЩ, което е една голяма трагедия. Искрено се надявам Америка и народа на Америка да прояви своите жизнени сили и да се спаси. Вероятно там ще видим тепърва много големи сривове в икономическото развитие, за съжаление.
Вижда се, че е възможен военен, политически конфликт между от една страна САЩ и Израел и от друга страна Иран. Нещата там назряват със страшна сила и ние вероятно можем да видим до няколко месеца или следващата година в края й развитието на мащабни военни действия между една свръх сила и една бивша империя с мащабите на Римската. Тук за съжаление ще има и използването на ядрено оръжие. Това трябва да бъде спряно на всяка, на всяка цена.  Това е втория , много по-съществен момент, който трябва да се преодолее на всяка цена от човешката раса, защото наистина навлизаме в събития, които са описани в Библията и по-точно в последнатна книга. 

Нашето бъдеще

Картината съвсем не е мрачна. Ние навлизаме в кризисна ситуация, където да се пробуди това общочовешко съзнание, което да преодолява тези неблагоприятни процеси. Ние сме призвани да станем, буквално казано, жив организъм с общо съзнание и за да се пробуди това нещо е необходимо да минем през големи изпитания. И точно тук ще се зароди нашето бъдеще. Ние хората не сме само едни индивиди. Ние сме живи клетки от живия организъм на планетата и на целия космос. Дошло е времето това съзнание да се пробуди у хората. Казано на билейски език, това е „царството божие“, което се дава да се реализира на земята. Изпитания винаги ще има, но чрез духовно развитие те са преодолими.

Не сме безгласни букви

Какво можем да направи отделния човек, за да промени бъдещето към по-добро? Първото , което трябва да знаят хората е, че те не са безгласни букви. Всеки от нас е жива съзнателна клетка в този мащабен организъм на планетата. В квантовата физика е известно, че съзнанието на човека може да промени известни физични процеси дори на квантово ниво. В този ред на мисли, когато много хора се фокусират в една градивна посока, това може да промени цялостната картина в развитието на планетата и да смекчи или напълно да ликвидира големи опасности пред цялото човечество и конкретния народ. Ние, българите, сме по-осъзнати в някои отношения и тук е момента да се обединим в мащабна молитва, която да пречисти нашия народ и да освободи и планетата от всички негативни влияния.

Свобода или пагон?

Ние трябва да защитаваме свободата си. Ако тази пандемия се окаже, че е един социален експеримент в глобавно отношение на едни не много светли сили, тогава на всяка цена трябва разумните и будните хора в България и в цяла Европа да се задействат за да защитят свободата и демократичното развитие на народите. В никакъв случай не трябва да се допускат някакви изкривявания в социално отношение. Сега карантината трябва да се спазва на всяка цена, поне три месеца, вече вторият месец на карантина тече. Но вече след това България ще намали случаите си от зараза и съответно това мащабно ограничаване на социалния и икономически живот трябва да спре. Ако това нещо продължи прекалено много, това вече ще говори за мащабен социален експеримент, който е много опасен и трябва да бъде моментално ликвидиран, ако той е налице.
От друга страна има знаци, които показват, че предстоят странни и сериозни събития, които се случват в небето, идващи от космоса. Обикновено това са преминаване на астероиди и комети прекалено близо до земята и това можед а предизвика и падане на по-малки астероиди на земята. Има такива модели към средата и края на април и началото на май месец. Но аз не смятам, че това не е толкова сериозен проблем. Подобен модел има и към края на годината и началото на следващата. Искрено се надявам, че това няма да е сериозен проблем или криза.