Само в ZaPernik.com: ОЧАКВАНО! Кохорта от чиновници приватизираха Патриарха, нулев интерес от обществото към агента на ДС Неофит! Георги Първанов цъфна пред храма в Перник и започна изборна агитация!

Виждате, че дори на влизане в църквата е празно зад Неофит. Почти никой от обществото не дойде да го уважи, само политиците-организатори на срещата.

Кохорта от чиновници обградиха Патриах Неофит, който влезе около 10 часа в църквата Св. Иван Рилски в центъра на града, видя zaPernik.com.

Орди от служители на областната администраторка Ирена Соколова, общинари и партийци запушиха гледката към Патриарха. Очаквано.

Както zaPernik.com писа, целта на днешното идване на Патриах Неофит за нашите политици бе да се наснимат предизборно с него. Сега очакваме да плъзнат снимки по фейсбук страниците им.

Тази сутрин от 9 часа Поликарп отслужи литургия по случай Деня на града. Почти нямаше хора в църквата. Явно духовните дейности не блазнят нашите политици. Църквата се напълни от чиновници чак, когато дойде Патриарх Неофит.

Очакванията за хиляди хора-перничани, които да тръпнат да видят Патриарха се сгромолясаха.

За да прилъжат Патриах Неофит да дойде в Перник, на заседание на Общинския съвет, бе гласувано Неофит да стане почетен гражданин на град Перник, без да има особени заслуги към града ни, без да е перничанин. Дори факта, че Неофит е агент на Шесто управление на Държавна сигурност не спира дори уж демократично мислещите общински съветници да пропуснат възможността да се снимат предизборно с него.

Ето, мили политици. Снимките на живота ви:

Ето снимка от момента, в който патриах Неофит е вътре в църквата. Отвън има няколко полицая и остатък от чиновници. Почти нулев интерес от обществото. Няма ги плануваните опашки от перничани, очакващи да го зърнат.

Напротив – обществения интерес не бе голям, а дори малкото дошли да зърнат Главата на нашата църква, бяха запушени от стадото на политиците, намърдали се в храма.

Пред църквата цъфна и самият президент Георги Първанов. Той предпочете да използва времето за предизборна агитация с перничани.

След това политическото войнство се насочи към залата на Общински съвет Перник, където Неофит ще си получи грамотата „Почетен гражданин на Перник“. Сред привилегиите, които тази награда му дава са безплатно погребение в пернишките гробища и карта за ползване на градския транспорт в Перник.

Прочетете още по темата: 

ЕТО ЗА ТАЗИ ЕДНА МИНУТА ЛИ БЕШЕ ВСИЧКО? Ирена Соколова не спря да говори на главата на Патриарха нито за секунда

Коментари

коментара