Общината даде жилище на новата педиатърка на детско отделение в Перник

Общинският съвет в Перник предостави ведомствено жилище на новопостъпил лекар в МБАЛ „Рахила Ангелова“. Д-р Нели Лесичкова, която е жител на Кюстендил, е назначена като педиатър в Детско отделение на местната болница на 20 май. Постъпването й е спомогнало за спасяване на отделението от закриване, което бе в критично положение заради липса на кадри, каза директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Анатоли Митов.

В началото на годината д-р Митов алармира, че отделението по педиатрия е пред закриване, защото са напуснали 10 лекари през последните години.Ситуацията станала особено критична, след като заради прекомерна натовареност напуснала и завеждащата на отделението.

В област Перник лекарите с придобита специалност по Детски болести са 25, от които 16 са общопрактикуващи. Те са по-добре платени като джипита, посочи Митов.

Детско отделение е ремонтирано, разполага с отлична материална база и висококвалифицирани медицински сестри. Миналата година оттам са преминали 6 291 малки пациенти, предаде БТА.